Rybářský rozcestník

Nepomucká plavaná má třetí ročník

ČRS, z.s., místní organizace Nepomuk, Vás všechny srdečně zve na 3. ročník Nepomucké plavané. Závod je součástí Plzeňského Grandslamu. Závod se koná 5. července 2019 na revíru Úslava 5 pod rybníkem v obci Klášter u Nepomuka….

Omezený počet míst na revíru Úslava 5 pod rybníkem na 40 míst. Sektory budou po 10 závodnících. Pokud bude větším zájem závodníků, budou přidány další až 2 sektory na řeku Úslava 5 nad rybník Klášter. Týden před závodem bude zveřejněn počet závodníků a zda bude přidán sektor nad rybník.

Pro obě kola dohromady je omezené množství krmení na 12l (6l na kolo) a živé nástrahy na 2l (1l na kolo). 30 minut před zahájením závodu proběhne kontrola množství návnad a nástrah, nutno mít živou nástrahu v krabičkách, které na sobě budou mít napsaný objem pro lepší kontrolu. Použití patentek je zakázáno. Rohlík lze použít jen jako nástraha. Loví se pouze na plavanou podle pravidel FIPS.

Více zde: https://www.crsplzen.cz/inpage/nepomucka-plavana-ma-treti-rocnik/

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.