Rybářský rozcestník

Nepomucká plavaná

ČRS, z. s., místní organizace Nepomuk Vás všechny srdečně zve na VII. Ročník závodu v LRU na plavanou Nepomucká plavaná… KDY: 06.07.2024, KDE: revír Úslava 5 pod rybníkem v obci Klášter u Nepomuka…

Program:

6:30 – sraz účastníků pod hospodou v Klášteře
7:00 – prezentace, losování, rozchod na místa
7:30 – příprava
8:50 – 9:00 – krmení
9:00 – 12:00 – 1.kolo
12:00 – 13:50 – vážení, oběd, příprava na 2 kolo
13:50 – 14:00 – krmení
14:00 – 16:30 – 2. kolo
16:30 – 17:30 – vážení a vyhlášení výsledků

Přihlášky posílejte do 28.06.2024 na e-mailovou adresu [email protected] nebo na tel 723749838. Nutné uvést jméno příjmení a MO.

Startovné 400kč nutné uhradit předem. Nutno zaplatit předem Hozmanovi, p. Loudovi, v rybářských potřebách Rybax nebo převodem na bankovní účet MO Nepomuk.

Omezený počet míst na revíru Úslava 5 pod rybníkem na 40 míst. Úsek rozdělen na sektory. Pro obě kola dohromady je omezené množství krmení na 12l (6l na kolo) a živé nástrahy na 2l (1l na kolo). 30 minut před zahájením závodu proběhne kontrola množství návnad a nástrah, nutno mít živou nástrahu v krabičkách, které na sobě budou mít napsaný objem pro lepší kontrolu. Použití patentek je zakázáno. Loví se pouze na plavanou podle pravidel FIPS. Nutno mít platnou povolenku na daný revír 431077.

S ohledem na omezené prostory, je nutné včas všechny závodníky nahlásit.

Pro všechny závodníky a doprovody je zajištěné občerstvení.

Pořadatel má právo na případnou změnu v časovém rozvrhu.

Více zde: https://www.crsplzen.cz/inpage/nepomucka-plavana

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Obal na plynovou láhev o objemu 10 kg

Kdo pravidelně jezdí k vodě a používá plynové bomby ví, že především v podzimních a zimních měsících, když přituhne, je venku pod 10 °C, ale i méně, plyn zlobí, nemá takový výkon, jako v letních měsících, když je okolní teplota mnohem a mnohem vyšší. Pak se hodí bombu uchovávat v teple. Ale jak to zařídit?