Rybářský rozcestník

Mistrovství světa Casting 2018 Švédsko, tým ČR vybojoval 20 medailí: 12 zlatých, 4 stříbrné, 4 bronzové!

Žně pro český tým na Mistrovství světa Casting 2018 v rybolovné technice. Češi převálcovali v Maďarsku při RT závodech celý svět! Vezou si domů 20 medailí. Velká gratulace.

Je smutné, že ani na internetu, při zadání Mistrovství světa v rybolovné technice Švédsko 2018, nenajdete žádné odkazy. RT, tedy přesně rybolovná technika, je sport, který prostě média nezajímá. Ovšem tak trochu si za to mohou rybáři sami. Stačilo by napsat občas nějakou tu zprávu na „četku“, aby se i širší veřejnost dozvěděla, jako moc jsou naši reprezentanti skvělí. Ale o tom jindy. Teď je čas na blahopřání a oslavy!

Děkujeme všem našim reprezentantům, že tak skvěle zabojovali a vezou domů plný pytel medailí. Jen tak dál! I od nás z redakce velká gratulace.

Nejčtenější články

Jak zpracovat sumce

Lovem sumců se zabývám delší dobu. Rád se podělím s rybáři o mé zkušenosti, jak takový úlovek zpracovat. Ideální sumec pro kuchyňské zpracování je, podle mě, do 130 cm jeho délky. Větší kusy jsou příliš tučné a to i na uzení, ty já osobně vracím vodě. Často čtu, že sumce je potřeba, před jeho kuchyňským zpracováním celého stáhnout, což je nesmysl. A to platí i v momentě, když chci sumce vyudit. Ze sumce nejprve použiji první 40 cm za hlavou, říkám tomu sumčí svíčková, ideální část sumce na sumčí guláš, filety a nugety (kostky) na opečení a na další kuchyňskou úpravu, například na pomazánky z vařeného masa, ceviches atd. Břicho a maso z hlavy používám na polévku. Zbytek sumce s kůží nařežu na 10-15 cm velké kusy, samozřejmě jdou udělat i menší kusy, na uzení. Mnoho rybářů také neví jak sumce šetrně zabít. V tomto článku najdete můj osvědčený postup zabití sumce a rozdělení sumčího masa podle způsobu tepelné úpravy masa sumce.

Čeští handicapovaní rybáři vezou bronz z mistrovství světa!

Skvělého úspěchu dosáhl tým českých handicapovaných rybářů na Mistrovství světa v bulharském Plovdivu (14. – 15. 6.), kde získal bronzové medaile. Skončilo tak osmileté čekání na cenný kov. Český tým handicapovaných rybářů tvořili téměř výhradně členové místní organizace Kladruby u Vlašimi. Zisk medaile je o to cennější, že Češi na světovém šampionátu startovali s největšími zdravotními handicapy z všech zúčastněných týmů…

Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.