Rybářský rozcestník

Mistrovství České republiky v lovu ryb udicí – přívlač 2019

Ve dnech 12. – 13. října 2019 se uskuteční na rybářském revíru 431 028 Mže 4 (Údolní nádrž Hracholusky) mistrovství České republiky v lovu ryb přívlačí ze břehu. Začátek závodů je vždy ráno od 8 hod. Máte tak jedinečnou příležitost vidět v akci naše nejlepší závodníky v lovu ryb přívlačí a přiučit se…

Více informací najdete v propozicích závodu na stránkách Českého rybářského svazu: https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/o-crs/sport-a-mezinarodni-cinnost/lru-privlac/terminovy-kalendar-privlac-2019/event/348-xiii-memicr-ze-brehu.

Nejčtenější články

Na candáty s PVA

Při chytání candátů si můžeme podobně pomoci zvýšit šance na záběr, jako například při chytání kaprů, jen stačí kromě nástrahy lovné místo zakrmit kousky rybího masa. K tomu nám poslouží například PVA punčocha.

Lov kaprovitých ryb ve studené vodě

Někdo doma nevydrží, ani když je chladno a voda ledová. Právě v pozdních podzimních a zimních měsících je třeba použít nástrahu při chytání kaprovitých ryb, která je ve studené vodě rychleji rozpustná a tak ve vodě tvoří stopu, která by mohla prásknout do nosu v tu dobu líným rybám, které rozhodně v zimě nepřekypují aktivitou. Stejně vhodné je ve zvýšené míře používat různé obalovací pasty a dipy, které nám pomohou zvýšit atraktivnost nástrahy. Ovšem jen dobrá nástraha nám úspěšný lov v zimním období bohužel nezajistí.

Chytání dravců na makrelí ocásek

Ano, je to tak. I na ocas makrely se dá celkem úspěšně chytat například štiky. I když „kudličky“ makrelu nemají šanci ve vodě nikdy potkat, přesto právě její ocásky jim fakt dost chutnají. A tak když budete v létě grilovat makrely, uřízněte jim konce těla a dejte je do mrazáku. Na podzim se vám budou hodit při lovu dravců, především pak štik. Ovšem i další části makrely našim dravcům chutnají!

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím