Rybářský rozcestník

ME v lovu ryb na umělou mušku od 6.6 do 11.6 2018

Po čtyřech letech se na jih Čech vrací vrcholný závod v královské disciplíně rybářského sportu a to Mistrovství Evropy v lovu ryb na umělou mušku, tentokrát s centrem ve Vyšším Brodě, Penzionu Herbertov, a jsme velice hrdi na to, že organizací byl opět pověřen Jihočeský územní svaz Českého rybářského svazu.

Předběžný program 24. Mistrovství Evropy v lovu ryb na umělou mušku, Vyšší Brod, 6. 6. – 11. 6. 2018

Středa 6. června 2018
9:00 – 12:00 Příjezd týmů, registrace v Penzionu Herbertov
11:00 – 14:00 Oběd, Penzion Herbertov
13:30 – 15:00 Porada kapitánů, Penzion Herbertov
15:00 – 15:30 Tisková konference, Penzion Herbertov
14:00 – 18:00 Dětské sportovní odpoledne, Penzion Herbertov
17:00 – 18:30 Večeře
19:00 – 20:00 Zahájení Mistrovství Evropy, Penzion Herbertov
20:00 – 23:00 Zahajovací banket  v Penzionu Herbertov

Čtvrtek 7. června 2018
5:30 – 8:00 Snídaně
6:00 – 7:30 Odjezdy autobusů na oficiální tréninky
7:00  – 12:00 Oficiální trénink
12:00 – 14:00 Oběd
15:00 – 20:00 Oficiální trénink
18:00 – 20:30 Večeře
18:00 – 20:00 Porada sektorových rozhodčích
20:15 – 22:00 Porada kapitánů – losování

Pátek 8. června 2018
5:00 –   7:00 Snídaně
5:30 –   7:30 Odjezd na závodní úseky
7:00 – 12:00 První kolo soutěže (přesný rozpis záleží na závodním úseku)
11:00 – 13:00 Oběd
15:00 – 21:00 Druhé kolo soutěže (přesný rozpis záleží na závodním úseku)
19:00 – 22:00 Večeře

Sobota 9. června 2018
5:00 –   7:00 Snídaně
5:30 –   7:30 Odjezd na závodní úseky
7:00 – 12:00 třetí kolo soutěže (přesný rozpis záleží na závodním úseku)
11:00 – 13:00 Oběd
odpoledne volno

Neděle 10. června 2018
5:00 –   7:00 Snídaně
5:30 –   7:30 Odjezd na závodní úseky (přesný rozpis záleží na závodním úseku)
7:00 – 12:00 Čtvrté kolo soutěže (přesný rozpis záleží na závodním úseku)
11:00 – 13:00 Oběd
15:00 – 21:00 Páté kolo soutěže (přesný rozpis záleží na závodním úseku)
19:00 – 22:00 Večeře

Pondělí 11. června 2018
5:00 –   7:00 Snídaně
11:00 – 13:00 Oběd
14:30 – 14:45 Odjezd autobusů k vyhlášení výsledků
15:00 – 16:30 Vyhlášení výsledků a závěr šampionátu –  klášterní zahrada ve Vyšším Brodě
17:00 – 24:00 Závěrečný banket, Penzion Herbertov, ukončení mistrovství

Úterý 12. června 2018
7:00 – 11:00 Snídaně a odjezd

Důležité kontakty:

  • Jihočeský územní svaz ČRS
    Rybářská 237
    373 82 Boršov nad Vltavou
  • +420 387 250 451
  • +420 387 250 454
  • +420 387 251 219

Více se dozvíte zde: http://ffch.cz/

Nejčtenější články

Rybářská technika chytání – lov na položenou (tzv. na těžko)

Položená, neboli „chytání na těžko“, je oblíbená metoda chytání ryb především u dna, nebo těsně nade dnem, i když poslední dobou začíná být oblíbené chytání ve vodním sloupci, pomocí vznášejících se nástrah. Po nahození montáže se prut odloží do vidliček, rybář vypne vlasec, pak jej mírně povolí a pověsí se na něj signalizátor záběru. Jakmile ryba nasaje nástrahu a chce s ní odplavat, její pohyb se přenese přes napnutý vlasec na signalizátor a záběr se projeví jeho stoupáním, či klesáním, případně také poskakováním. Zbývá zaseknout a vytáhnout rybu, nebo také ne.

Jak ovlivňuje teplota vody život ryb a opravdu spí ryby v zimě?

Asi nejdůležitější veličinou, která bezprostředně ovlivňuje chování a biorytmus ryb, je právě teplota vody. Je dokázané, že ryby zvládají přežívat v teplotním rozmezí od -2 °C, což je hraniční teplota, pod kterou zamrzá dokonce i slaná voda, tedy moře, až do 48 °C , to je zase teplota, ve které dokáží žít některé rybky žijící ve světě v horkých pramenech. Ovšem není ryba na světě, která by dokázala přežít v celém, výše vyjmenovaném rozsahu teplot. Proto také ryby dělíme na teplomilné a studenomilné. My se ale dnes budeme bavit o rybách žijících u nás, tedy o rybách žijících v chladnější vodě.

Ryby mořské, jejich dělení

Maso z mořských ryb je nejen rovnocenné maso ryb sladkovodních, ale navíc je předčí v tom, že obsahuje vedle plnohodnotných bílkovin a vitamínů také jód, a proto je pro lidský organismus velmi cenné.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím