Rybářský rozcestník

Starý známý

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

Srpen končí a tím pádem i lov na svazových vodách do dvaceti čtyř hodin. Je tedy vhodný čas vzít si v práci pár dní dovolené a jet na pár nocí k vodě ( z pár nocí se nakonec stalo dost nocí, ale nebudu předbíhat ). Při příjezdu k vodě hustě prší, ale je teplo, takže v pohodě stavím bivak a chystám vše potřebné. Předpověď na následující den je podobná, takže počasí do začátku ideální.

dscn3130_ok

Na tuto výpravu jsem si vzal tři druhy boilie, a to PitBull superfish 24 mm, PitBull krill 24 mm a do zálohy CHIMÉRU RED také v průměrů 24 mm. Odměřuji si pruty na stejnou vzdálenost, označuji vlasec lihovou fixou a na úvod krmím tři kila mixu Superfish a Krillu. Jeden nastražený prut letí těsně za krmné místo a druhý pět metrů za krmné místo. Na koncovou montáž používám fluocarbon 25lb a svlíkací šnůrku Captive hooklink 25 lb. K tomu moje oblíbené háčky CRV velikost 4.

FSCN2920

Dva dny se nic neděje, ale stále každý den dokrmuji zhruba 2 kila boilies. Třetí den se mi konečně rozjíždí prut, kde mám nastaženou kouli PitBull krill 24 mm, po chvilce v podběráku končí malý, ale krásný lysec do deseti kilogramů. Další dny jsou na záběry taky slabé, každý den maximálně jeden záběr, z toho největší kapr 12 kilogramů. Jelikož je dovolená u konce bez většího úspěchu, ale já vím, že budu moct jezdit i další dny po práci na to stejné místo, tak nepolevuji a stále každý den krmím zhruba dvě kila boilies.

dscn3110_ok

Už po práci se vracím k vodě kolem sedmnácté hodiny odpoledne, dneska vyjímečně jen nakobruju pár „koulí“, ale do půlnoci se nic neděje. Tak tomu je i další den. Už už to vypadá, že tomu tak bude i další den, ale těšně před balením a posledním dnem, kdy se chytá do půlnoci, se ve 23:58 se opět rozjíždí PitBull krill 24 mm, po zvednutí prutu už vím, že to je jinačí kafe a konečně pořádná ryba na prutě.

dscn3156_ok

Kapr moc nebojuje, spíš jen tahám jeho váhu. Po patnácti minutách končí v podběráku, háček CRV sedí skvěle. Krásný zdravý kapr necelých 18 kilogramů, paráda. Po puštění zpět, tam kam patří, mi pořád připadá povědomý, ale nějak to neřeším. U vody trávím další dva dny po práci, ale to už se chytá pouze do dvacáté druhé hodiny a berou jenom menší kapříci. Je čas to teda definitivně zabalit. Když si později dávám fotky do počítače, tak se dívám na kapra a zničehonic mě napadne, že už jsem dříve chytl kapra, který měl nápadně stejné šrámy na těle … Bingo, je to on, chytil jsem ho skoro na den přesně před třemi roky a vážil 12,8 kilogramů, nyní váha ukázala o pět kilogramů víc.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je to skvělý a naprosto nepopsatelný pocit, který bych přál každému slušnému rybáři, vidět toho stejného kapra po třech letech jak je ve skvělé kondici a krásně roste. I když to není můj největší chycený kapr, ihned se stal mým nejcennějším kaprem a doufám, že se s ním opět někdy setkám, třeba až bude mít magických dvacet kilogramů :)

Rosťa

Příspěvek Starý známý pochází z Chytil magazín

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….