Rybářský rozcestník

S METHOD FEEDEREM NA NEZNÁMÉM REVÍRU

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

Začíná mi dovolená (je polovina srpna) a já přemýšlím, jak ji rybářsky „zneužít“. Je to jasný, manželku se snažím ukecat a i přes její zamračený výraz strkám pruty do auta.

aa_01_2016Jsou tři hodiny ráno a já prchám dvacet kilometrů k vodě, kterou jsem objevil předešlý den strávený rodinnou turistikou. Děti jsou unavený a tak mám šanci.

aa_02_2016Malý ostrůvek dělá tuto v lese položenou vodu nádhernou. Jsem natěšený, co mi tato voda předvede, vše rychle vybaluji a míchám.
aa_03_2016Jedním prutem budu chytat klasický method feeder, kde jako krmení použiji Method feeder mix žlutý kapr a samozřejmě betainovou zálivku příchutě Scopex. Ta příchuť je klasika všech klasik. K háčku dám oblíbenou chytací peletu příchutě švestka 14 mm spolu s plovoucím boilí jahoda od Sonubaits.
aa_04_2016Jelikož je voda trochu hluší, tak mix více utáhnu a nástrahu schovám v krmítku.
aa_05_2016S druhým prutem budu chytat bez krmítka. Zkusím klasickou kaprařinu v jemnějším podání za použití PVA síťky, kterou naplním method mixem Medová kukuřice promíchaný jen s betainovou zálivkou stejné příchutě Scopex. Pod háček dám Barillo peletu scopex 14 mm s pop-up bílá čokoláda, také od Sonubaits. Připravené krmení jsem si u břehu samozřejmě zkusil – jsem spokojený.
aa_06_2016Než stačím tento prut připravit, krmítko má svoji první rybu. Šupík, sice menší, ale pěkný.
aa_07_2016Oba pruty směřuji na ostrůvek, kde se již pár ryb výskokem představilo. Prakem dostřeluji pár krmných koulí a za necelou hodinku má method krmítko svůj další záběr.
aa_08_2016Malý tlustý lysec se podíval na břeh. Hloubka vody, kde chytám, je okolo čtyř metrů a dno lehce bahnité. Nahazuji zhruba pět metrů od ostrůvku.
aa_09_2016Špička prutu s method krmítkem se narovnala a tak sekám. Hned na to se v prudkém tahu ohýbá prut a po pár vteřinách přicházím o větší rybu. Škoda, ale vím, že tu plave i něco většího.
aa_010_2016
Další dvě hodiny přehazování utekly bez záběru a tak jsem začal přemýšlet, co
s prutem s PVA. Ze zamyšlení mi vytrhl další razantní záběr na method krmítko.

Netušíce, s kým mám tu čest, zvedám prut a hned cítím, že to může být pěkná ryba. Po půlhodinovém souboji následuje čtvrtý rozjezdu od břehu a o mně se pokouší infarkt. Nakonec nacpu do podběráku amura 87 centimetrů dlouhého. Tak to jsem nečekal. Rychle stavím stativ a po pár fackách ploutví se fotím.
aa_011_2016Po vrácení amura do vody musím lov ukončit, rodina mne již čeká a duchu děkuji, že mne method feeder opět nenechal bez ryby.

Kamil KLAPAČ

Příspěvek S METHOD FEEDEREM NA NEZNÁMÉM REVÍRU pochází z Chytil magazín

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….