Rybářský rozcestník

MK 09/2016

29.8.2016
Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

Vážení čtenáři,

Váš oblíbený magazín se vrací ke svým kořenům a to ve formě návratu k původnímu názvu Mezinárodní kaprařský magazín – Kapr. Zkráceně magazín Kapr. Vypuštěn byl tedy přídomek „Kapří svět“, který se do názvu magazínu dostal po spojení s kaprařským časopisem Jardy Těšínského. Dohody vyplívající ze spojení obou časopisů již dávno pominuli, magazín prodělal řadu změn, a to jak na poli obsahu, tak pozicích šéfredaktorů, a v neposlední řadě po stránce vlastnických práv. Proto jsme se v redakci rozhodli, pro návrat k původnímu názvu. Název mě osobně přijde nejen elegantnější, lépe se s ním pracuje, ale mám s ním také spojeny osobní zážitky, jež se vážou i k mým rybářským začátkům. Magazín pod původním názvem, zažil svá nejlepší léta, protože v době, kdy začal vycházet (nulté číslo v roce 2007), působil na kaprařské scéně jako zjevení. Spousta kvalitních zahraničních článků a to nejlepší z České a Slovenské republiky – je třeba si uvědomit, že v té době internet tak jak ho známe dnes, teprve nabýval na síle a nekonečné množství informací se tenkrát ještě nekonalo. Rádi bychom se staronovým názvem na tyto úspěchy navázali.

V plánu máme nyní jednu zajímavou rubriku, které by se měla objevit již v říjnu a pokud vše půjde jak má, měli by se nám otevřít dveře k velké spoustě zajímavých článků a to nejen ze světa, ale samozřejmě i z naší domoviny. V souvislosti s obsahem magazínu, bych rád poprosil o trpělivost ohledně zpráv od vody. Chodí jich velká spousta, mám z toho velkou radost – jde vám to na výbornou a chytáte opravdu nádherné kapry. Díky přívalu Vašich úlovků se však poté protahuje doba jejich otištění, a proto Vás ještě jednou poprosím o shovívavost.

 

1

 

Tak jako na fotce v pozadí, se brzy přižene podzimní počasí a s ním i studené dny, které dávají naději na záběry od vypasených kaprů v těch nejhezčích barvách. Užijte si tento čas a nejlépe ve společnosti magazínu Kapr! Mějte na paměti, že tahle skvělá doba může trvat krátce – na začátku listopadu, se může přihnat zimní počasí a bude takřka po sezóně. Nebo se zopakuje rok loňský a kapry budeme moci chytat až do vánoc, no, nechme se překvapit.

Články MK 09/2016 naposled přidané MAGAZÍN KAPR.

Nejčtenější články

Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….