Rybářský rozcestník

Shock&Shield

7.7.2016
Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

Na mé další výpravě jsem dostal do ruky na otestování novinku na tento rok a to fluorocarbon Shock & Shield, který se pyšní extrémní odolností a nadstandardní nosností. Jelikož jsem zastánce spíše jemných montáží, zvolil jsem proto nejmenší nabízený průměr 0,42mm s udávanou nosností 15,45kg s návinem 30m na cívce.

gsgrd
htrjjhe

Po přípravě návazců jsem odmotal z cívky cca 4 metry a použil jej nad montáž jako šokovou šňůru. První dojem – kroucení vlasce. Říkám si, o jé je, ale po pár protažení a zahřátí mezi prsty se vlasec krásně natáhl a stal se krásně poddajným. Jelikož si dávám záležet na svých montážích a prezentace ve vodě je pro mě klíč důvěry a úspěchu. Přistupuji k vodě a svoji montáž házím před sebe do čisté vody, abych se podíval, jak moje výsledná montáž vypadá. Nádhera, fluorocarbon se okamžitě potápí a dokonale kopíruje dno! Je téměř neviditelný, nikde žádná smyčka, nic se nekroutí a všechno leží u dna jako bych použil olověnou šňůru. Paráda, říkám si. Beru prut do ruky a jde se nahazovat. Opřu se do prutu a 110gramové olovo letí daleko od břehu bez sebemenšího problému.

untitled
fsgsg
fs

Došponovat pruty a čekání na záběr může začít. Výhodou tohoto vlasce je, že i při dalekém nahazování nepotřebujete chránič prstu a nemusíte se bát o zaříznutí pletené šňůry, která se nejvíce pro nahazování používá. Pět dní nahazování a ležení montáží na dně plných mušlí a vodních trav zvládlo bez jakýkoliv problémů a i přes malinké oděrky od mušlí si pořád držela tato šňůra neskutečnou pevnost a fungovala na jedničku i při silových zdolávání. V předchozích výpravách jsem zde minimálně jednou měnil pletenou šokovou šňůru, nebo i v mušlových polích uřízl svoji montáž nebo úlovek, což se mi s tímto fluorocarbonem nestalo. Pro místa s výskytem škeblí, ostrých kamenů nebo v místech, kde se nachází hodně vázek a nemůžete dát rybě ani metr. Máte strach, že o ni přijdete. Už nemusíte! Tento vlasec vás jistě podrží. V mé rybářské výbavě si už místo našel a za mě palec nahoru.

Za Mivardi Team Luky

Příspěvek Shock&Shield pochází z book Fishing

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….