Rybářský rozcestník

KKS 06/2016

3.6.2016
Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

Vážení čtenáři,

i když již všude kolem vládne teplé, červnové počasí nedá mi nevzpomenout na konec dubna, kdy proběhl první kemp ve spolupráci s partnerským časopisem Kajman. Myslím, že akce splnila přesně svůj účel, dobře se pobavit, zachytat ryby a třeba pohovořit o časopisech, rybaření a dalších tématech, která se nabízela. Zúčastnili s „velcí i malý“, ale na všech mě nepřestával udivovat jejich zápal pro chytání ryb. Bylo skvělé sledovat jak se rybářská píle ne a ne vytratit navzdory počasí, které bylo ryze dubnové. Zažili jsme opravdu všechny druhy povětrnostních podmínek – chvilku pálilo slunce, poté zapršelo, jindy se zase rozfoukal vítr, a aby nám to zřejmě nebylo líto, tak svatý Petr na závěr poslal i sněžení a teploty kolem nuly. Na aktivitu ryb to samozřejmě mělo vliv, ale chytalo se stále, takže o spokojené výrazy nebyla nouze. Rádi bychom v akci pokračovali, a třeba se příště setkáme i s Vámi.

Ve chvíli, kdy píši tento úvodník, cloumá českou kaprařskou scénou kauza Katlova a převážení kaprů. Ke kauze se vyjádřím v plném rozsahu v příštím čísle, neboť nyní již není dostatek prostoru na případná vyjádření dotčených stran, ale alespoň pár řádků. Magazín Kapr & Kapří svět se mými slovy kategoricky distancuje od jakéhokoliv převážení ryb ze svazových do privátních revírů a to se týká i Katlova, jenž patří Jakubu Vágnerovi, kterýžto je také spoluvlastníkem magazínu KKS. Samotné převážení ryb je naprosto proti základní myšlence magazínu, neschvaluji jej, nesouhlasím s ním a ve světle těchto věcí, bych také rád, aby se k věci postavila i celá redakce KKS. Co vše to konkrétně bude znamenat, osvětlím v příštím vydání.

Na celé kauze mi však vadí jedna věc – případ Katlova totiž není zdaleka žádnou mimořádnou událostí, naopak. Kapři ze svazových do soukromých vod putovali v minulosti, putují nyní, a pokud s tím rybářská veřejnost něco neudělá, budou putovat i nadále. Bohužel kde je poptávka, je i nabídka a naopak. Co hůř, v případech převozu kaprů mnohdy figurují nebo figurovali i zvučná jména, české kaprařiny. Případ Kalova se tedy může stát určitým exemplárním případem, je ovšem třeba stejně nekompromisně posuzovat i další revíry a chování některých „rádobyrybářů“.

Články KKS 06/2016 naposled přidané KAPR A KAPŘÍ SVĚT.

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….