Rybářský rozcestník

Položená 5.díl, holá nástraha, holé neštěstí

11.5.2016
Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

Dipy, dipování

Tekutý dip mi v tašce nemůže chybět, a tak jich tam pár mám. Nechybí příchutě jako oliheň, scopex, krab, spice fish. Osvědčilo se mi nasypat do kelímku 16mm boilie a nějaký ty dny, týdny před lovem zaliji tekutým dipem, aby se dip stihl dostatečně vsáknout do nástrahy. Čím déle, tím lépe :o) V tašce mám ještě játrový dip s příchutí koření. Játra chutnají rybám všude a tak mne nejednou zachránil ve chvílích, kdy už vše zklamalo. V poslední době jsem si však oblíbil práškové gelové dipy, které mají výhodu, že není třeba čekat až se nástraha dipem nasákne, nebo až dip na nástraze zaschne. Prostě stačí smočit v dipu / vodě / či nejlépe přímo v esenci, vyválet v prášku a nahodit. Takto lze obalit prakticky cokoliv, kukuřici, foukačku, pufinu, peletu, boilie atd… Prášek se ve vodě přemění v gelový povlak, který na nástraze díky své přilnavosti dlouho vydrží.

gelový práškový dip
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
19
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PVA

Jsou vody a místa, kde je PVA nutností. Ať je to bahnité dno, nebo dno porostlé řasami. Kdy PVA naplněné partiklem, peletkami, drcenými boilies v přiměřeném množství zabrání zapadnutí koncové montáže do bahna, řas, travin. A navíc kolem nástrahy nechá kupičku lákavé pochutiny, která snadno přiláká potravy chtivé ryby. PVA používám na vodách, kde jsou místa na kterých se ryby vyhýbají zakrmeným místům a tak jedna nahozená udice s pváčkem opatrné ryby tolik neruší. A díky pváčku můžu s nástrahou nahodit rychle rozpustné peletky.

dsc_0028
dsc_0031
dsc_0032
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zdroj: www.bejsfish.com

Příspěvek Položená 5.díl, holá nástraha, holé neštěstí pochází z book Fishing

Nejčtenější články

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….