Rybářský rozcestník

V Měčíně zabila ryby tekutina ze senáže

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

Už u třetí letošní ekologické havárie museli zasahovat pracovníci odboru životního prostředí klatovské radnice, hasiči a zástupci dalších zainteresovaných složek. Tentokrát vyjížděli do Měčína, kde v pondělí večer uhynuly ryby v rybníce, uvedl Klatovský deník.

„Za přítomnosti starosty Měčína bylo zjištěno, že po dešti došlo k úniku tekutiny vytékající ze senážované jeteloviny v areálu ZD Měčín, a to trhlinou v ochranné fólii v senážním žlabu. Tekutina pronikla do rybníka v Měčíně. Z odebraných vzorků vody v rybníku byl zjištěn výrazný deficit kyslíku, který byl příčinou úhynu ryb – přesnější počet nemáme,“ informovala vedoucí odboru životního prostředí klatovská radnice Jana Michálková.

Rychle jednat začali i zemědělci, kteří odbagrovali zeminu se senážní tekutinou, čímž bylo zabráněno dalšímu pronikání tekutiny do rybníka. V současné době se opravuje senážní žlab.

Zatímco v Měčíně byl viník hned jasný, v předchozích dvou případech zřejmě trest nikomu nehrozí. První z těchto ekologických havárií byl únorový únik ropných látek do řeky Úslavy v Plánici, s nímž hasiči bojovali několik dní. Krátce poté, počátkem března, museli hasiči vyjet do Bezděkova, kde byl nahlášen únik neznámé bílé látky do místního rybníka a Korytského potoka.

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….