Rybářský rozcestník

Tipy pro přesné nahazování s feederem

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

Přesné nahazování je u chytání na feeder velmi důležitá dovednost. Potřebujete totiž nahazovat pořád do stejného místa. Pokud se netrefujete do krmného místa, přicházíte o jednu z hlavních výhod chytání na feeder – přesnost. Díky přesnosti je lov na feeder nesmírně účinný a efektivní.

Na malém krmném místě o průměru okolo jednoho metru je vaše krmení. A vaše nástraha leží někde uprostřed voňavého krmení. Ideální stav. Ale jak toho dosáhnout? To si popíšeme  v tomto článku.

Tréning

Pokud si myslíte, že profi rybáři nahodí vždy a za všech okolností na přesně určené místo s přesností několika centimetrů, asi vás zklamu. Ano, přesné nahazování se dá částečně natrénovat. Většinou to však trvá dost dlouho a není to nikdy 100% spolehlivé. Obzvlášť při delším chytání na velkých vodních plochách máte tendenci nahazovat postupně stále dál. Při lovu na střední a větší vzdálenosti se prostě bez nějakých pomůcek a vychytávek neobejdete.

Když řešíme přesnost nahazování, zajímá nás přesný směr a přesná vzdálenost. Uvedu pár tipů, které vám k přesnosti pomohou. Některé z těchto tipů používají i závodní feederaři.

Tipy pro přesný směr náhozu

  • nahazujte vždy ze stejného místa na břehu
  • vyberte si orientační bod na prtějším břehu, proti kterému budete vždy nahazovat (strom, keř, stavba, výběžek)
  • na rozsáhlejších revírech, kde není vidět na druhý břeh si postavte pomocné podpěry, kde po nahození zkontrolujete, že silon je v jedné přímce s prutem, pokud nebude, nahoďte znovu

Tipy pro přesnou délku náhozu

  • nahoďte do požadovaného místa a udělejte si značku fixem na silonu (černý lihový fix) těsně za navijákem
  • při dalším náhozu přibrzdíte silon, jakmile si všimnete značky
  • podobně se dá využít značka z červené bavlnky, kterou připevníte na silon
  • po přesném nahození zafixujte silon pomocí gumičky, kterou navlečete na cívku přes vlasec
  • při dalších náhozech gumička vlasec zastaví ve správnou dobu
  • gumičku kombinujte se značkou fixem, pokud zabere kapr nebo jiná větší ryba a odmotá vám více vlasce, gumička odpadne a ztratili byste tak míru
  • pokud potřebujete přenést značku z jednoho prutu na druhý, zapíchněte si na břehu dvě podpěry prutu ve vzdálenosti 2-3 m
  • zachytněte háček do jedné z nich a vlasec omotávejte mezi opěrami a počítejte otočky dokud se nedostanete ke značce
  • zjistíte kolik otoček mezi opěrami je vzdálená značka a na druhém prutu si po stejném počtu otoček uděláte také značku

Označení lovného místa

Můžete si také krmné místo označit tyčovou bójkou jako to dělají kapraři. Toto řešení se mi ale k feederu moc nehodí. Přijde mi to zbytečně složité oproti výše zmíněným metodám, které fungují dobře.

Závěr

Jak vidíte, chytat přesně nemusí být žádná věda. Stačí k tomu gumička a fixa.

Příspěvek Tipy pro přesné nahazování s feederem pochází z NaFeeder.cz

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Nejoblíbenější rybářské závody na světě

Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.