Rybářský rozcestník

Návrat ke kořenům

29.4.2016
Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

Je tomu již mnoho let, kdy jsem jako malý se svým kamarádem a učitelem, který mě naučil pstruhovou přívlač. Pamatuji si na ten okamžik, na tu atmosféru a chvilku napětí při prvním nahození nástrahy za kámen. Ty pocity se opravdu nedají popsat, dají se jedině zažít. Tak krásné chvíle bych přál každému rybáři na světě, protože jedině v tokových chvílích můžeme my rybáři být šťastní a svobodní.

 

IMG_5469
IMG_5462
IMG_5389
GOPR0791

 

Tento rok jsem se opět vrátil na místa, kde to všechno začalo. Po roční abstinenci, zdravotních problémech a pár nesrovnalostech, díky kterým jsem chtěl závodní rybařinu a přívlač vůbec opustit, jsem se rozhodl vrátit na tyto krásné místa i s mým dobrým kamarádem, kaprařskou legendou a skvělým člověkem Petrem ,,Pítrsem“ Novotným, který se stal na chviličku mým fotografem. Dlouho to však nevydržel a předvedl mě a dalším kamarádům, že i kaprař se na bystré řece umí ohánět. Pítrs si během chvilky zdolal několik krásných duháků a jednoho potomka. Byla na něm vidět všechna ta svoboda, když se brodil řekou plnou tečkovaných tygrů.

 

Hned ráno za námi přijeli ještě kamarádi z firmy LK Baits. Po zakoupení povolenek jsme se odebrali k řece a začal koncert. Jelikož jsme s Pítrsem už od středy jezdili po krámech a nabízeli zboží, byli jsme velmi unavení. Péťa to ustál dobře, ale já jsem cítil, že se mnou není něco v pořádku. Taky že nebylo. První hodinu se to dalo snášet, ale následně to na mě všechno nějak dopadlo a já skončil v autě a snažil se trochu vyspat. Kluci mezi tím pochytávali každou část řeky a každou chvílí jsem slyšel slovo ryba. Tohle mi opravdu nedalo a musel jsem jít také na věc. Poté následovala série mnoha desítek ryb nejen vytažených ale také spadených. Nedalo se nic dělat, protože to také k rybařině patří. Velmi jsem si oblíbil pro tento způsob lovu pěticentimetrové fialové a růžové kopýtka, které byly navíc aromaticky upravené. Pstruzi na ně reagovali velmi přesvědčivě a balíček kopýtek mi zničili během pár hodin. S tím se ale vak dá počítat. Proto jsem měl pro jistotu balíčků několik.

Bylo potřeba opravdu důkladného tréningu, protože za necelé dva týdny se s českou přívlačovou reprezentací, chystáme na světový pohár, který se jmenuje Trout union Cup. Je to velmi prestižní závod, kterého se účastní ti nejlepší závodníci z mnoha koutů světa. Technika, rychlost a veškeré dovednosti závodníka jsou velmi důležité pro tento závod, protože se také hraje o finanční hotovost. Je opravdu o co stát.

IMG_5410
IMG_5449
IMG_5498
IMG_5622

Den zahájené se nám pomalu chýlil ke konci, ale pstruží aktivita stále neustupovala. Duháci a sem tam nějaký potočí byli při chuti a s velkou vervou útočili na naše. Ke konci rybolovu jsem se zaměřil na lov s gumovou nástrahou, která imituje vosí larvu. Tuto imitaci si pstruzi velmi oblíbili, což se projevilo na jejich velikém zájmu. Jejich síla byla i ve studené vodě velmi přesvědčivá a bylo velmi důležité, tento faktor eliminovat dostatečným seřízením brzdy navijáku a vhodnou technikou zdolávání ryby.

Sluníčko se začalo schovávat za mraky a blížil se opravdový konec. Rozloučili jsme se s kamarády a pomalu se odebrali k domovu. Velmi jsme si to užili a neskutečně se těšíme na další výlet za říčními tygry.

Michal Machálek – Lucky John

Příspěvek Návrat ke kořenům pochází z book Fishing

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….