Rybářský rozcestník

Morava a Kapři v dešti

28.4.2016
Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

Ahoj, tentokrát bych se rád se podělil o zážitek od vody na Moravě kde mám oblíbené místa na chytání kaprů a kam se navíc stále rád vracím.

10
11

Vyrazil jsem ve čtvrtek a budu tu do pondělí, což je dost času na to abych vymyslel jak přelstít nějaké sele k sezobnutí právě té mojí montáže a právě na těchto lokacích. Po příjezdu tolik radosti ovšem nebylo, v celku foukal silný vítr a pršelo. Postavil jsem tábor, připravil krmivo a pruty k lovu a jde se na to. Tentokrát jsem jako nástrahy použil Ananas-česnek, Robin Red-ořech a PZNko od firmy ¨Pára z naviáku¨. Vše velikosti 24mm Po zavezení a položení zhruba od jednoho do 2 m hloubky u všech prutů , začalo čekání na záběr.

Aktivita byla prvních 30h celkem nulová. Tak jsem začal pruty pokládat do větších hloubek v domnění, že ryby budou tam a tak se i vyplatilo. Do pár hodin přišel krásný záběr. Proběhl super boj ale ryba mě spadla. Co se dá dělat. Nesmutnil jsem a hned dva pruty odvezl zpět na stejnou hloubku a věřil jsem, že tam kapr nebyl sám. Ve tři ráno se rozezněl zvuk hlásiče a tentokrát ryba skončila úspěšně v podběráku. Byl to krásný lysec o váze 15.30kG. Radost byla veliká ale bohužel to počasí se ne a ne se uklidnit. Zhruba v půlce výpravy jsem měl na kontě všehovšudy jednu rybu :( Stále jsem byl nucen přemýšlet nad tím kde ryby pochytat. Jezdil jsem na člunu po vodě a hledal vhodné místo a po pár hodinách průzkumu jsem pruty přesunul na lavici z 1,5m do circa 3m hloubky s tvrdším dnem a vyplatilo se :)

1
3
6
7
8
9

Po hodině od nahození opět pěkný lysec 13 kg a jako bonus následovala série 10kg ryb. Byl jsem spokojený, že i v zatím tak chladné vodě se daří a že ryby berou. Od přesunu mi následujících 24h uteklo jako voda. Jen ne a ne se dočkat prasete. Při balení přišel ještě pěkný jeseter který měl ohromné výhozy nad hladinu a prudké výpady. Takže na závěr pěkné zpestření. Na tuto vodu se rozhodně vrátím.

 Všem hezké zážitky od vody přeje

 Jaroslav Hořejší

 

Příspěvek Morava a Kapři v dešti pochází z book Fishing

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Nejoblíbenější rybářské závody na světě

Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.

Zpráva z MiČR handicapovaných rybářů a žen v plavané 2024

Vážení přátelé sportovní rybařiny, plavané především! O posledním dubnovém víkendu proběhlo na Labi v Mělníku Mistrovství ČR handicapovaných rybářů v plavané s účastí polských závodníků a Mistrovství ČR v plavané žen. Mistrem republiky mezi handicapovanými rybáři se stal Radim Kozlovský z MO Kladruby, domácí šampionkou v plavané je pak Hana Purkrábková z MO Plaňany…