Rybářský rozcestník

KKS 10/2015

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

Vážení čtenáři,

v minulém úvodníku jsem si trochu postěžoval na pravidla vládnoucí na našich svazových vodách, ale abych nebyl jen negativní, na podkladové fotografii je k nahlédnutí neskutečný šupináč, kterého se mi povedlo chytit z kraje září. Vše podle předepsaných pravidel. Jak je vidět, pokud Vám přeje trochu štěstí (v mém případě, to byl spíše vagón štěstí), lze překonat i úskalí našeho rybářského řádu. Rovných 17kg šupinaté nádhery je toho důkazem.

To však nebyl jediný důvod k radosti na kaprařském poli. Koho by před pár lety napadlo, že se legendární závod World Carp Classic, může objevit v České republice. Troufám si tvrdit, že člověk, který tomu opravdu věřil, byl asi jen jeden a tím je Jakub Vágner. Právě on se pustil do práce, která rozhodně nebyla jednoduchá, ale na jejímž konci je triumf v podobě WCC 2016 na Novomlýnských nádržích. Věřte, že jednání na ministerstvu zemědělství a moravském, rybářském svazu byla dlouhá a vysilující. Vyplatilo se a mi tak budeme příští rok, opravdovým středobodem kaprařiny.

Moc se těším i na atmosféru kolem závodu. Velká většina z Vás zná krásy jihomoravského kraje a oblast pod Pálavskými vrchy je všechny podtrhuje. Milí lidé, dobré víno, pěkné počasí… to jsou jen drobné střípky mozaiky, která může dát dohromady úžasnou událost. Výběr místa z WCC, dělá právě to čím je. Vybavuje se mi např. příjezd do Bolseny, kde se mistrovství uskutečnilo hnedle 3x. Na člověka dýchla okamžitě neuvěřitelně pohodová atmosféra. Pálava má k tomuto pocitu velice blízko, možná jej i předčí, protože je to zkrátka doma.

Užívejte si říjen a kaprařské žně, které k tomuto měsíci patří. Mějme na paměti, že zima za nedlouho zaklepe na dveře.

Radek Holub

Články KKS 10/2015 naposled přidané KAPR A KAPŘÍ SVĚT.

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Nejoblíbenější rybářské závody na světě

Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.