Rybářský rozcestník

Pstruh se špenátem

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

Špenát jakožto listová zelenina obsahuje řadu důležitých látek pro naše zdraví. Pstruh má lahodné maso s poměrně malým množstvím tuku. V kombinaci se špenátem se tedy může jednat takřka o dietní jídlo. Kalorie tomuto pokrmu dodávám hlavně máslem a 20% smetanou. Kdo si hlídá linii, může použít méně tučnou smetanu. Se špenátem chutná pstruh výborně, tento recept patří mezi mé nejoblíbenější.

Ingredience (pro 2 osoby):

  • 2ks čerstvých pstruhů
  • 400g špenátových listů (ne protlak)
  • 200g másla
  • 1 balení špaget
  • 1 kelímek zakysané smetany de luxe (20%)
  • sůl

Postup:

Čerstvé pstruhy osolíme vně i uvnitř. V hrnci necháme v osolené vodě uvařit špagety podle návodu. Pstruhy s máslem položíme do pekáčku a pečeme v troubě asi 10 minut. Po této době pstruhy otočíme a nasypeme na ně špenátové listy smíchané se smetanou. Necháme zapékat dalších cca 10 minut. Mezitím už se nám uvaří špagety, které scedíme a naservírujeme na talíř. Na ně položíme pstruha a obložíme ho špenátem.

Ingredience
Pstruhy zasypeme špenátem se šlehačkou
Pstruh vytažený z pekáčku
Hotový pokrm

Příspěvek Pstruh se špenátem pochází z Vláčení.cz

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….