Rybářský rozcestník

Chumáč červů na háčku nebo jeho přívěsu

Jedna z možností, jak nastražit červíky je vytvořit z nich pěkný chuchvalec přímo na háčku, nebo na přívěsu háčku, na který běžně nastražujeme kuličky boilies. Jde to například pomocí injekční jehly a slabého vlasce.

Při cíleném lovu větších kaprů, ale například i při chytání úhořů či malých sumců, skvěle funguje menší chumáč přivázaný na ohybu háčku, nebo jeho přívěsu. Jde to skvěle pomocí injekční jehly. Zde je postup, jak na to.

Ustřihneme si tak 10 až 15 cm vhodného vlasce. Do jehly nasuneme vlasec tak, aby končil v ústí jehly. Na tu napícháme 8, 10 i více červů, které pak stáhneme z jehly na vlasec, který jsme vysunuli z jehly.

Pokud chceme umístit červíky na háček, zahákneme háček doprostřed červíků a uděláme jednoduchý dvojitý uzel, tedy vlastně klasicky suk. Ten utáhneme, to že část červíků prořízneme nevadí, ba naopak, část vnitřností zvýší atraktivitu nástrahy.

Na háčku vznikne pěkný chuchvalec červů, který je velice atraktivní i pro větší ryby.

Stejnou metodou, tedy pomocí jehly a slabšího vlasce, můžeme chuchvalec červů umístit i na klasický přívěs háčku.

Takto nastražení červíci skvěle fungují po celý rok, ale rozhodně patří mezi TOP nástrahy do ledové vody. Podobně můžeme nastražit i žížaly. Chomáč žížal je neodolatelný například pro úhoře nebo menší sumce.

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….