Rybářský rozcestník

Klip na červy, skvělá pomůcka při lovu ryb

Klip na červy slouží především k nastražení většího počtu červů mimo háček. Ovšem dá se také použít na nastražení žížal či jiných vhodných nástrah. Nástrahy na klipu také můžeme různě kombinovat a vytvořit tak pestrou paletu rybích lákadel.

klip-na-cervy-na-privesu1klip-na-cervy-na-privesu2method-feedr-krmitko-hacek-s-ockem-cerviky1masni-cervi-hacek-prives3klip-cervy-zizalka-method3cervici-na-kovove-spone-na-privesu5

Klip na červy je skvělá vychytávka pro ty, co rádi chytají ryby na háček s přívěsem. Hodí se jak na montáže na klasickou položenou, tak na montáže feederové. A jak se používají? Klip se jednoduše připne na přívěs háčku. Klip má na jedné straně ostrý hrot, na který jde lehce napíchnout jak červy, tak také žížaly, případně i nějaké další nástrahy, jako partikl a pod.

Klip na červy zavěšený na přívěsu háčku …

Pokud jste klipy na červy neznaly, vřele doporučuji vyzkoušet. Fungují skvěle po celý rok, ale já je využívám především při chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, v ledové zimní a jarní vodě.

Klip s červy na přívěsu háčku….

Klip se dá využít nejen na červy, ale také na žížaly…

Klip na červy není problém použít i při lovu s method feeder krmítkem…

Klipy lze využít i při chytání na žížaly. Hodí se jak na nastražení při cíleném lovu větších kaprů, tak například při chytání úhořů.

Klip s chuchvalcem žížal na přívěsu háčku…

V kombinaci s krmítkem chuchvalec skvěle funguje při chytání větších kaprovitých ryb…

Klipy na červy se dají koupit ve třech velikostech. Kulaté o průměru 8, 10 a 12 mm. Ale někteří výrobci dělají i klipy trojúhelníkového tvaru. Velikost označují písmeny S, M, L. Ovšem funkce a použití je pořád stejné. 🙂

Nejčtenější články

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….