Rybářský rozcestník

Jak vyprostit ve vázce uvíznutou nástrahu? Pomocí vyprošťovače nástrah!

Vyprošťovače nástrah najdeme v nabídce mnoha výrobců rybářských pomůcek. Ovšem můžeme si je také vyrobit sami. Nejčastěji se používají větší horolezecké skoby, které nám při vyproštění mohou skvěle pomoci. V tomto článku najdete video, díky kterému pochopíte, jak to celé vlastně funguje.

Ano, stačí delší silnější provázek, originální vyprošťovač vázek, nebo i obyčejná karabinka, a můžete zkusit svoji uvázlou nástrahu vytáhnout. Jak to funguje nejlépe ukáže toto video!

U kupovaných vyprošťovačů nástrah bývá i sada dalších háčků, které mají za cíl se zaháknout za háček nástrahy ….

Popis postupu vyproštění:

Vyprošťovač nasadíte na kmenový vlasec a kolmo spustíte po napnutém vlasci k zaseknuté nástraze. V prutu ucítíte, jak vytahovák narazí do nástrahy. Často se stane, že hned na první pokus vyprošťovák nástrahu vyrazí. Jestliže se nástraha hned neuvolní, vyprošťovač nechte volným pádem klouzat po vlasci a v momentě, kdy narazí do nástrahy povolte vlasec. Energie vyprošťovače pak vyrazí nástrahu z vázky. Ovšem může se stát, že ani tento způsob nepomůže. Pak už zbývá jen pokusit se zachytit vyprošťovačem samotnou nástrahu za háček a vyprostit ji silou z vázky.

Vyprošťovač nástrah – záchranář – asi nejznámější tip vyprošťovače nástrah

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Nejoblíbenější rybářské závody na světě

Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.