Rybářský rozcestník

V Mnichově Hradišti byl zahájen rybářský kroužek

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!

Štítky:

Předseda Středočeského územního svazu a zároveň i místní organizace v Mnichově Hradišti Dušan Hýbner přivítal nové zájemce o Petrův cech v roce 2017/ 2018.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMístní kroužek si říká Lipánek, protože je to právě lipan podhorní, kterého má MO ve znaku již od roku 1909, kdy byl v Mnichově Hradišti založen První rybářský spolek.

Na úvodní hodinu se svými rodiči dorazilo 17 nových dětí a dalších 7 dětí z loňského roku, které se rozhodly pokračovat v rybařině i nadále a zdokonalovat si své znalosti v lovu ryb. V Mnichově Hradišti se tak budou otvírat dva rybářské kroužky, které budou probíhat ve stejný den.

Po představení vedoucích rybářského kroužku, následovalo představení dětí a jejich první sdělení ohledně rybářských zážitků. Zajímavé zjištění bylo, že všechny děti ve OLYMPUS DIGITAL CAMERAvěku od 6 do 9 let mají již zkušenosti s rybařinou a každý si od vody odnesl nějaký zážitek. Nyní je to na nás, abychom děti přitáhli k vodě a ještě jim to více zpříjemnili.

Proto hned další hodina bude pobíhat u vody, kde si děti prohlédnou výbavu mladého rybáře a na úplný závěr se půjdeme podívat na starší kolegy rybáře, kteří snad něco uloví. Následující hodiny strávíme opět na březích místního revíru Veselá a zarybaříme si.  Až se nám pokazí počasí, přesuneme do tepla, kde budeme pilovat přípravu udic na položenou, plavanou a seznamovat se s Rybářským řádem.

Výborným pomocníkem nám bude Vodníkova rybářská knížka! Po Novém roce začneme s dětmi chodit do haly házet na terče a v březnu začne příprava na závěrečné OLYMPUS DIGITAL CAMERAzkoušky. Pro děti je připravena dlouhodobá soutěž, která se skládá z několika bodů. Jednak je to docházka do kroužku, následně je to příprava udic na položenou, plavanou, poznávání základních druhů sladkovodních ryb, poznávání živočichů a rostlin kolem našich vod, házení na terče a účast na rybářských závodech. Jednotlivé disciplíny budou bodově ohodnoceny a tři nejlepší na závěr získají územní povolenky zdarma. Chybět nesmí ani rybářské závody, které proběhnou opět v květnu příštího roku.

Na rozloučenou si od nás všichni odnesli krásná pexesa, aby mohli doma trénovat poznávání ryb. Dále pak samolepky našich nejznámějších sladkovodních ryb. Vodníkův odznak a vodníkův náramek na ruku.

Na závěr si dovolíme poděkovat odboru mládeže Středočeského územního svazu za trvalou podporu.

Filip Čermák, vedoucí OM v Mnichově Hradišti

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….