Rybářský rozcestník

Rybářům hrozí brutální zdražení povolenek: Z 950 Kč na dva tisíce. Koupí si nádrže boháči?

Poplach u vody! Moravským rybářům hrozí brutální zdražování povolenek. Státní podniky Povodí Moravy a Lesy ČR totiž požadují nájmy za užívání víceúčelových vodních nádrží ve své správě. Cena povolenek by se z 950 měla zvednout na dva tisíce!

„Chtějí po nás nájemné i více než 10 000 korun za hektar, což je nepřijatelné,“ řekl Blesku tajemník Moravského rybářského svazu Václav Habán. Nádrže, na kterých mají rybáři platit pachtovné, přitom neslouží primárně k chovu ryb. „Na jejich zpoplatnění neexistuje právní nárok,“ myslí si šéf rybářů v Rajhradě Lukáš Vágner. Požadovaná výše plateb podle rybářů navíc nekoresponduje s obvyklou cenou, která se u produkčních chovných rybníků pohybuje kolem 2 000 korun za hektar. „Na chovných rybnících se přitom vytváří kýžený zisk, na rozdíl od rybářských revírů,“ zdůraznil tajemník Habán …

Více seš dozvíte po kliknutí na okno Facebooku!

Odůvodnění případného zdražení povolenek …

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….