Rybářský rozcestník

Rybářský kroužek ČRS MO Rožmitál pod Třemšínem – Lov na dírkách

Rybářský kroužek ČRS MO Rožmitál pod Třemšínem se v zimním období schází pravidelně každý týden v tělocvičně a učebně zdejší ZŠ. Tady vedeme spíše teoretickou výuku o rybařině. Děti to sice baví, ale s vlastní zkušenosti, kdy mě škola také hodně „bavila“ musím říci, že každé dítě miluje spíše výlety a různá dobrodružství. Proto i mi se snažíme do teoretické výuky nějaký ten výlet a dobrodružství spojené s rybařinou pro naši rybářskou mládež zprostředkovat. A tím jim jak se říká okořenit teoretickou výuku v zimním období. Tak jsme v měsíci únoru takovou akci pro děti uspořádali.

Rybářský kroužek ČRS MO Rožmitál pod Třemšínem - Lov na dírkách
RybářskýLovOpékáníNejprveDalšíPěkné

Využili jsme tedy mrazivého počasí, kdy nám řádně naše rybníky zamrzli. A uspořádali jsme pro děti lov na dírkách. Někteří malí rybáři se s tímto lovem ještě nesetkali a tak měli možnost vše pečlivě vidět na vlastní oči a užít jsi to. Vyrazili jsme do Sedlice na soukromí rybníček Petra Šourka, který nám zprostředkoval zázemí. Paní hostitelka Dana Šourková připravila v teplém sklípku pro děti čaj a domácí buchtu. Děti viděli vrták na dírky do ledu i měli možnost si svojí díru sami vyvrtat. Pak už jsme se věnovali ukázce a učení lovu. Měli jsme celkem štěstí a děti ulovili několik okounů i se nám dokonce povedlo ulovit nějakého toho pstruha duhového. Našim mladým rybářům a rybářkám to šlo dobře a vše se rychle naučili zvládnout.

…. a je třeba vyvrtat další díru, je nás tu jako much 🙂

V přestávce bylo připraveno opékání buřtíků, což děti rádi uvítali. Mezi naši mládež zavítali i někteří rodiče, kteří si to také patřičně mohli užít. A dokonce přišli podpořit náš rybářský potěr i někteří členové výboru naší MO, kteří dětem při lovu pomáhali Jiří Šlehofer, Marek Vočka, Pavel Šourek. O děti se starali po celou dobu mé asistentky Veronika Kapounová s Jarkou Nassovou. Brzo se nám začalo šeřit a tak jsme vyrazili směr domov. Celou naši rybářskou výpravu bych hodnotil dobře a myslím, že se moc povedla. Svědčilo o tom samotná natěšená a nadšená jiskra v dětských očích a to je největší odměna každému vedoucímu, který pracuje s mládeží.

Pěkné mimčo okounka …

Chtěl bych všem moc poděkovat za pomoc, při našem krásném rybářském výletu lovu na dírkách a tím připravit pro děti tento krásný zážitek. Petrův zdar.

Aleš Haluska

Vedoucí rybářského kroužku ČRS MO Rožmitál pod Třemšínem

Nejčtenější články

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….