Rybářský rozcestník

Letní výprava na řeku

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
Letní výprava na řeku

Štítky:

Ahoj,

chtěl bych se s Vámi podělit o zážitek z výpravy na řeku Moravu. Nebylo by na tom samozřejmě nic zvláštního, kdyby se mnou poprvé v roli lovce nejela má přítelkyně Zuzka. Něco už nakoukáno měla, ale dnes to bylo „naostro“. Vyzvedl jsem ji přímo u kamarádky, kam si chodí lakovat drápky a vyrazili jsme.

Zatímco se drahá polovička věnovala svému zevnějšku, já jsem si ve svém rybářském kutlochu chystal ověřené favority  – CHIMÉRA Red, RAMBO se červená a fluorové popky jahoda a oliheň, ze kterých by, podle Zuzky, byly hezké náušnice.

Fany_ZUZIK_Morava_2016_002Postavit bivak, zorganizovat věci (i mě :)) už zvládá na jedničku, takže já se mohl věnovat chystání prutů. Docela mi trvalo navázat všechny pruty, takže když mi pak má milá 3x urvala návazec při náhozu, nebyl jsem z toho dvakrát nadšený, ale byl jsem trpělivý – každý nějak začínal.  Do příště to určitě dopiluje.

Fany_ZUZIK_Morava_2016_003Řekl bych ale, že mě snad i předčila ve zdolávání. Téměř ze startu nasadila laťku pekelně vysoko. Zuzčin největší šupinatý macík měl 13,8 kg. Dalším překvapení bylo i několik ryb přes 10kg hranici, což jsme vůbec neočekávali v tyto parné dny. Pruty jezdily skoro se železnou pravidelností na střídačku. Mně nejvíce fungovala CHIMÉRA Red s olihňovou popkou, na kterou jsem udolal dalšího fešáka 14,5 kg. Zatímco Zuzce šlapal RAMBO s jahodovou popkou.

Fany_ZUZIK_Morava_2016_004No prostě – někdo si láme hlavu nad esencemi nebo atraktory a někdo se podíval na svou novou manikúru (o kterou stejně přišel v průběhu prvního dne u vody J) a usoudil, že by bylo hezké, aby její nástraha ladila s drápky. Tento ženský smysl pro rybařinu se ukázal jako skvělá volba a Zuzku, jak pevně doufám, sportovní rybaření chytlo za srdce.

FANY a ZUZIK

Příspěvek Letní výprava na řeku pochází z Chytil magazín

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….