Rybářský rozcestník

Moje oblíbené rybářské knížky (beletrie)

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
Moje oblíbené rybářské knížky (beletrie)

Štítky:

Když je venku třeskutá zima, není nic lepšího, než si zalézt ke krbu s dobrou knihou a horkým čajem. Rád čtu rybářské povídky a příběhy. Pro podobně „postižené“ jsem připravil seznam mých oblíbených rybářských knížek. Většina z nich jsou známé věci, ale třeba objevíte alespoň jednu knížku, kterou jste ještě nečetli.

Rybářská knížka – Jiří Mahen

Krátké rybářské příhody a vzpomínky Jiřího Mahena. Knížka popisuje rybaření na začátku 20. století, ale osloví i dnešní rybáře. Mahen velmi poeticky popisuje přírodu, přidává rybářské rady a zkušenosti a nechybí ani humor a nadsázka.

Smrt krásných srnců – Ota Pavel

Naprostá rybářská klasika. Tragikomické povídky z autorova dětství vypráví o rybách ale i o válce a utrpení. Kniha je napsaná laskavým jazykem. Ota Pavel velice poutavě popisuje tehdejší přírodu okolo Berounky na Křivoklátsku.

 

Ráj tichých bláznů – Petr Kettner

Humorné i napínavé povídky z rybářského života. Velice čtivá a zábavná knížka pro každého rybáře. Knížka už se bohužel nedá sehnat, je už pouze v antikvariátech. Přidávám odkaz na Bibliografickou databázi: Ráj tichých bláznů.

Zlatí úhoři – Ota Pavel

Ota Pavel podruhé. Zlatí úhoři jsou velmi volné pokračování předchozí Pavlovi knížky. Povídky jsou situované do poválečného období. Díky tomu má knížka úplně jinou atmosféru. Přesto jsou příběhy z rybaření i ze života opět neskutečně poutavé a chytlavé.

 

O rybách a rybářích aneb Povídky z rákosí – Malaník Lubomír

Na závěr malé odlehčení. Tato kniha je plná humorných povídek o rybářích. Dobře se čte. Ani tuto knížku momentálně neseženete v knihkupectví, pouze v antikvariátech. Odkaz na Google Books

Závěr

Ještě mám pár rybářských knížek na svém seznamu na přečtení. Třeba časem článek doplním o další pěkné kousky. Jaké jsou vaše oblíbené rybářské knížky? Budu rád za vaše tipy. Napište je v komentářích pod článkem.

Příspěvek Moje oblíbené rybářské knížky (beletrie) pochází z NaFeeder.cz

Nejčtenější články

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….