Rybářský rozcestník

Žáby a můj návrat do mládí

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
Žáby a můj návrat do mládí

Štítky:

A jak tedy chytám štiky s touto, nyní už mou oblíbenou nástrahou? Pokud to porovnám s lovem kaprů, je to velmi podobné. Dá se ulovit náhodně pěkná ryba, ale pokud je máte chytat pravidelně, tak i v případě štik, ačkoli je mnozí považují za hloupé, je třeba skutečně přemýšlet. Stejně jako si rád hraji s koncovými návazcipři lovu kaprů, i tady jsem je trošku zkoušel. Informace se různily, a tak jsem se rozhodl pro vlastní testování – od měkkých wolframových lanek až po 0,60mm fluorocarbon. Vždy jsem se snažil, aby chod nástrahy byl co nejpřirozenější, ale aby mi ji štika neutrhla. Nemám nikdy dobrý pocit, když ryba odplave s mým háčkem a nástrahou v ústech. Nakonec jsem skončil u fluorocarbonu 40 cm / 0,50 mm před nástrahou. Je to dostačující tloušťka, aby vám ji ryba nepřekousla. Mně se to alespoň ještě nestalo.

Text / Ivan Fabian

Foto / autor

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Nejoblíbenější rybářské závody na světě

Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.

Zpráva z MiČR handicapovaných rybářů a žen v plavané 2024

Vážení přátelé sportovní rybařiny, plavané především! O posledním dubnovém víkendu proběhlo na Labi v Mělníku Mistrovství ČR handicapovaných rybářů v plavané s účastí polských závodníků a Mistrovství ČR v plavané žen. Mistrem republiky mezi handicapovanými rybáři se stal Radim Kozlovský z MO Kladruby, domácí šampionkou v plavané je pak Hana Purkrábková z MO Plaňany…