Rybářský rozcestník

Po dlhšej dobe

Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
Po dlhšej dobe

Štítky:

Po dlhšej dobe sa hlásim opäť od vody. Po predchádzajúcich výpravách, kedy som v súčte strávil pri vode 11dní bez slušnejšiej ryby, som sa konečne dočkal. A verím, že smola je už za mnou. Nie vždy sa darí, ale aj o tom je Rybačka. K víkendovej výprave som si vybral nádrž neďaleko môjho bydliska, kde som chytal na pomerne veľké hĺbky 7 a 10 m. Ako kŕmenie som zvolil Sqiud &  Liver a Garlic Cake od Carp Only. Skúšal som ako panáčik, tak jednu guľôčku na dno. Veľkosti som zvolil 20 a 24 mm. Prvý deň sa nieslo v znamení príprav, zakŕmenia, príprava nocľahu atď. V prvý deň som sa záberu bohužiaľ nedočkal. Čo som zazrel u okolitých rybárov, tak ani tí nemali väčšie šťastie. Ležím v spacáku a premýšľam, kedy konečne pretrhnem tú smolu, ktorá sa ma teraz tak drží a v tom počujem ten krásny zvuk, na ktorý čakám …. V okamihu stojím pri prúte a sledujem swinger, ako sa pohybuje o centimetre. Kapor swinger pomaly prilepí a dáva sa do veľmi pomalej jazdy. V tom okamihu si pomyslím, konečne kapor, ktorý patrí medzi tie väčšie ryby. S kaprom sa preťahujem o každý meter. Ten využíva väčšie hĺbky – zabral na zakŕmenom mieste v 10 m. Po cca 15 min vidím telo kapra a pomyslím, si, že nesmiem ponáhľať, aby som o kapra neprišiel. Kapor vykoná ešte pár výpadov a je konečne v podberáku. Nasleduje rýchla dokumentácia a púšťanie kapra späť do jeho domovu. Kapor sa nechal zlákať na nadipovanú guličku Sqiud &  Liver v dipe rovnakej príchute. Tak a teraz späť na rieku, vyrovnať si účty s miestnymi kapry :-)



Za tím Carp Only sa lúči Honza Rutar

2
3
Carp Only

Príspevok Po dlhšej dobe zobrazený najskôr Rybolov nás baví.

Nejčtenější články

Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….