Rybářský rozcestník

Waggler a červi… / to jde dohromady!

25.10.2016 •
Náš rozcestník, tedy přesně generátor RSS kanálů, vám nabízí články z mnoha českých rybářských webů. Díky rozcestníku tak máte na jednom místě ty nejzajímavější rybářské články, ale i další informace z rybářského světa... Pokud jste majitelem rybářského webu a váš RSS kanál zde není, stačí nám poslat info na e­mail: [email protected], rádi vaše RSS zdarma přidáme!
Waggler a červi… / to jde dohromady!

Štítky:

Je prokazatelné, že na většině komerčních revírů bývá kvalitní obsádka bílých ryb, které díky dostatku přirozené potravy i krmení dosahují velmi dobrých přírůstků a jejich hmotnost se dokáže rychle vyšplhat na opravdu slušnou úroveň. Když k tomu připočteme fakt, že bílé ryby nejsou pod takovým tlakem jako třeba kapři, bývá mnohem jednodušší je ulovit. Ale proč zrovna kostní červi? Odpověď vám asi přijde poněkud zvláštní – kvůli zvuku! Je známo, že na bílé ryby velmi dobře fungují i kukly, které ale na lovné místo lákají daleko větší množství kaprů, což připisuji zvláštnímu specifickému zvuku vydávanému při dopadu na vodní hladinu. Ryby se učí a zvuk tvrdých kukel dopadajících do vody mnohem víc připomíná nárazy pelet, než jemnější a méně hlučné dopady živých červů. A jednou ze základních věcí, kterou jsem v průběhu let vypozoroval, je fakt, že pokud se na vaše lovné místo nahrne hejno kaprů, cejni a další bílá „droboť“ se ustrašeně drží v uctivé vzdálenosti, a tudíž bývá velmi těžké nějaké ulovit.

Text / Mark Pollard

Foto / autor

Překlad / Ivan Finta

Nejčtenější články

Pozvánka na dětský závod do Plaňan

Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….