Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Územní přebor mládeže v rybolovné technice

Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor rybolovné techniky a místní organizace ČRS Kdyně Vás srdečně zvou na Územní venkovní přebor mládeže v rybolovné technice….

Číst článek

Dipovací kleště, jejich použití

Moderní doba přináší na rybářský trh stále více různých nových produktů. Také v kategorii „rybářská bižuterie“ se stále objevují nové a nové pomůcky pro nás rybáře. Například dipovací kleště. Víte jak vypadají a k čemu slouží?

Číst článek

Smáček v tandemu s dropshotovým olovem

Jedna z možností, jak vydráždit k záběru opatrné okouny či candáty, je použít při vláčení válečkové olovo zavěšené přímo u hlavy smáčka, to zajistí při tažení nástrahy vodou rozrušení dna a tedy mrak, ve kterém se smáček téměř ztratí, přesto právě pro špatnou viditelnost i opatrné ryby často na tuto nástrahu zaútočí.

Číst článek

Cíleně pro rybí maso chodí k vodě jen něco málo přes 4 % registrovaných rybářů

Z naší ankety s otázkou: „Proč vlastně rybařím?“, jasně vyplývá, že k vodě pro rybí maso chodí jen malé procento rybářů. Většina nás rybářů má totiž jiný důvod, proč vlastně k vodě na ryby chodí. Možná budete překvapeni, jak více jak 8 000 rybářů, v naší anketě, tedy hlasovalo.

Číst článek

Žebrové krmítko naplněné pečivem

V žebrovém krmítku skvěle drží jak větší kusy rohlíku, tak i kousky chleba. Lze pečivem naplnit a plně nahradit klasickou zakrmovací směs. I když jde o nouzové řešení, pokud nám například dojde zakrmovací směs, občas se vyplatí pečivo nasadit i místo krmné směsi jako hlavní zakrmovací složku krmení.

Číst článek

Sáčky se zipem – šikovná pomůcka i pro nás rybáře

Multifunkční sáčky se zipem mají mnohostranné použití i pro nás rybáře. Díky zipu se z nich nic nevysype. Snadno se otevírají i zavírají, jsou průhledné, takže lehce identifikujeme jejich obsah. Hodí se například na doklady, rybářskou bižuterii a mnoho dalšího.

Číst článek

NONSTOP – lov ryb po půlnoci. Proč s ním všichni dělají takovou vědu?

Dříve jsem byl velkým propagátorem lovu ryb pře půlnoc, nyní již mám pochyby, jak moc jde o výhodu moci chytat ryby celou noc. Po několika letech, co na revírech v NONSTOP režimu chytám, jsem totiž zjistil, že těch ryb, chycených v noci, zase až tak moc není.

Číst článek