Rybářská modlitba II.
Modlitbička za rybu, která ne a ne, zabrat …
Modlitbička za rybu, která ne a ne, zabrat …
Další z možností, jak si v kempu nebo u vody vystačit s málem. Stačí rošt, který poklademe na ohniště obložené kameny, na kterém si pak upečeme nebo ugrilujeme vše možné. Špekáčky, steaky či třeba rybí maso. Právě rybí maso se rádo na ohni rozpadá, můžeme však využít alobal a máme po starostech!
Když se v letním období kapři vyhřívají těsně pod hladinou, nemusí to ještě znamenat, že tam také vyhledávají a přijímají potravu. V některých případech je skutečně nejvýš vyplašíme a záběru se nedočkáme. Ovšem jsou i dny, kdy se ryby skutečně přímo z hladiny nebo těsně pod ní intenzívně krmí, potom bychom měli zkusit vhodnou metodou některého z nich přelstít.
V několika rybářských potřebách jsem nemohl sehnat kačenky na sumce s očky na trhačku. Běžně si očka vyrábím z drátu a pak je lepím dvojsložkovým lepidlem, ale jde to i jinak …
Tento rok jsem měl možnost zahájit dravcovou sezónu v Ústeckém kraji s kamarády, kteří mě pozvali na rybačku sumců. Byl to pro mě úžaný zážitek, protože Labe v Roudnici a jeho okolí je o moc širší, než Labe u nás ve Východních Čechách. Zažil jsem chytání sumců v bouři, na lodi, která byla zakotvená uprostřed toku. Kromě jiného jsem dostal parádní školení, jak chytat sumce na plavanou, tedy s kačenou navázanou průběžně, na nástražní rybky 25 až 30 cm velké.
Ten kdo pravidelně chytá na nástražní rybky ví, že rybářskou stráž často zajímá jejich původ. Zda je má rybář zapsané v povolence, či zda nemá a kde je tedy získal. Často pak požadují po rybáři důkaz o legálním získání těchto ryb. Mají ale na to právo?
Grilování ryb je disciplína, která vyžaduje určité znalosti, aby jste dosáhli tíženého efektu, připravit si chutnou, pěkně dozlatova ugrilovanou a hlavně nevysušenou rybu. I když se dá grilovat téměř každá vodní potvůrka, nejchutnější jsou ryby, které mají mastnější maso. Jedna z představitelů této kategorie je právě makrela.
Čerstvý kus ryby má mít při koupi fialové žábry, filety musí být tuhé, nesmí se do nich zabořit prst. To platí pro ryby kupované. My rybáři to máme trochu jednodušší, rybu si chytneme a tak máme čerstvost zaručenou, pokud tedy naše rodina nedostane chuť na nějakou tu mořskou potvůrku. A co se zamraženými rybami? Ty se již moc na gril nehodí, jen jako nouzovka! Grilujte raději čerstvé, jen chlazené ryby.
Rybaření v Britské Kolumbii je pro českého rybáře zážitkem, který si nepředstaví ani ve svých nejdivočejších rybářských snech. Nám se poštěstilo chytat v oblasti na zarybnění obzvlášť bohaté, v severních vodách Pacifiku na ostrově Vancouver Island.
Stručný popis, jak se přihlásit a pak orientovat u nás v adminu. Návod je určený pro VIP partnery našeho webu!