Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Soutěž o vstupenky na FOR FISHING a dárkové poukazy na nákup v eshopu PATRON FISHING

PATRON FISHING SYSTEM ve spolupráci s webem RYBÁŘSKÝ ROZCESTNÍK a veletrhem FOR FISHING pro Vás připravili soutěž. Soutěžíme o DÁRKOVÉ POUKAZY na nákup v eshopu Patron-Fishing a 20 ks VSTUPENEK NA FOR FISHING 2019!

Číst článek

Koření vhodné k uzení ryb

O koření (ochucování) mohou být samozřejmě vedeny spory, obzvlášť při kořenění rybích pokrmů. Každý má to své pravé a nejlepší! Ovšem někdy je třeba se inspirovat.

Číst článek

Chlebové těsto 100x jinak

Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

Číst článek

Jak na opatrné tlouště? Chce to být u vody neviditelný

Jelec tloušť patří mezi velmi oblíbené sportovní rybářské trofeje. Je totiž velmi opatrný, proto je pro nás rybáře velká výzva zaměřit se právě na jelce tlouště a cíleně se je pokusit ulovit. Ovšem vyžaduje to naprosté ticho u vody a také velkou trpělivost a šikovnost. Především větší, zkušenější kusy berou totiž nástrahu velmi opatrně, jen mezi pysky a rádi ji vyplivují.

Číst článek

Bobří hráze? Čím dál častější jev. Působí škody, ale umí nahradit i drahé stavby

Zavalitý chlupatý hlodavec s plochým ocasem byl donedávna vzácnost. Nyní se s bobrem musí vypořádat vodohospodáři v celém kraji. Je jich tu víc než tisíc, stahují se i k městům.

Číst článek

Rybolov na dírkách – seznam revírů 2019

A máme tu aktuální seznam revírů, kde se letos chytá v zimě pod ledem, tzv. na dírkách. Ale pozor! Je třeba si ověřit před samotnou výpravou, zda je revír otevřený a jaké jsou aktuální podmínky k rybolovu na dírkách. Seznam je pouze orientační, může zde nějaký revír chybět, nebo naopak, v seznamu se může objevit i revír, který v současnosti nemá platné povolení k rybaření pod ledem, nebo je v letošní zimě dokonce zavřený. Napište nám, zda ten svůj aktuální revír nemůžete v našem seznamu najít, nebo naopak, zda jmenovaný revír není letos k dispozici.

Číst článek

FOR FISHING 2019 10. rybářský veletrh – výhodný předprodej lístků

Kupte si zlevněné vstupenky na rybářská veletrh FOR FISHING 2019! Ušetříte a nebudete muset vystát případné dlouhé fronty u pokladen přímo na výstavišti.

Číst článek

Aby rybáři v budoucnu měli kde chytat, musí bojovat za udržení stávajících vodních ploch a kupovat i nové

Středočeši to berou opravdu vážně, proto Středočeský územní svaz od 1. 1. 2019 zřídil Fond na nákup vodních ploch, jehož transparentní účet je 115–8444200237/0100. Tyto kroky byly učiněny v souladu s usnesením krajské konference SÚS ze dne 22. 9. 2018. Hlavním cílem zřízení fondu je rozvoj společného rybolovu, nákup nových vodních ploch pro společný rybolov, ale i udržení stávajících revírů. Z fondu může být poskytnuta i výpomoc MO k zakoupení nových revírů, nebo udržení těch stávajících.

Číst článek

O pohár předsedy SÚS – 2019

V loňském roce se vás jich na březích rybníku Slon sešlo 112, což byl historický počin. Letos toto číslo chceme překonat, a tak děti i mládež, organizovanou i neorganizovanou, čekáme 1. 6. 2019 opět na Slonu, na závodech „O pohár předsedy SÚS“.

Číst článek

Malá sbírka rybářských vtipů

Co by to bylo za život, kdyby jsme se občas nezasmáli od ucha k uchu :). Zde předkládáme pár našich nejoblíbenějších rybářských vtipů.

Číst článek