Revír tvoří údolní Nádrž Bystřička v katastru obce Bystřička ležící mezi Rožnovskou a Vsetínskou hornatinou. Mimopstruhový revír 471 023 tvoří údolní nádrž Bystřička napájená říčkou Valašská Bystřice, která je pravostranným přítokem Vsetínské Bečvy pod obcí Bystřička ve Zlínském kraji. …
Lov na dírky pokračoval o víkendu na vodní ploše Božkov. Na straně u dálnice led držel 10 cm, na ostatních místech již tuto podmínku pro lov na dírky nesplňoval. Žádáme lovící, aby nadále byli velmi opatrní a zbytečně neriskovali….
Lov na dírky pokračoval o víkendu na vodní ploše Božkov. Na straně u dálnice led držel 10 cm, na ostatních místech již tuto podmínku pro lov na dírky nesplňoval. Žádáme lovící, aby nadále byli velmi opatrní a zbytečně neriskovali….
V tomto článku bych vám rád popsal krmítka pro method feeder značky Matrix s označením Alloy Open Method Feeder. Jedná se o otevřená plochá krmítka bez žebrování. Tato krmítka se dělají ve třech různých rozměrech a každý z nich je …
Každý, kdo alespoň minimálně zná některé zástupce z našich ryb, ví, že jde o organizmy poměrně jednoduché. Jsou totiž na mnohem nižším stupni evolučního vývoje a někteří zástupci se dokonce nevyvíjejí už po desítky milionů let. Text: JS, foto: Jiří Jakeš …
Podívejte se na nové pokračování videa, ve kterém účinkuje Václav Hora. Celý příspěvek Video: Lov kaprů na malé řece 2 je k přečtení na LovKapra.com….
suroviny: 1 kapr, anglická slanina, česnek, mletý pepř, citrónová šťáva, sůl, olej, bílé víno příprava: Slaninu nakrájíme na nudličky a proložíme jí naříznuté porce kapra. Kapra potřeme prolisovaným česnekem, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme odležet. Pečeme z ka…
suroviny: 4 porce kapra, 80 g másla, 50 g oleje, petrželová nať, 150 g hladké mouky, citrónová šťáva, 50 g tvrdého sýru, pálivá paprika, sůl příprava: Očištěné a osušené porce kapra pokapeme citrónem a necháme 30 minut odležet. Změklé máslo …
suroviny: 750 g kapra, 1 l vody, 1/8 l bílého vína, 4 kuličky celého pepře, snítka petrželky, sůl. Na ementálový krém: 50 g másla, 30 g hladké mouky, 50 g cibule, 1/4 l sladké smetany, 50 g nastrouhaného ementálu, pepř, …
suroviny: 1 kapr, 500 g brambor, sůl, sádlo na vymazání, 1 vejce, nastrouhaný tvrdý sýr, drcený kmín, citrón, petrželová nať, máslo příprava: Brambory nakrájíme, uvaříme v osolené vodě a zcedíme. Zapékací mísu vymažeme sádlem. Brambory dáme do mísy, posypeme nasekaným …
suroviny: 1 kapr, 1 citrón, olej, křen, máslo, sůl příprava: Kapra naporcujeme, opereme a osolíme. Pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi hodinu odležet. Pak je lehce osušíme a opečeme na grilu po každé straně 10 minut. Hotové porce kapra posypeme …
suroviny: 1 kg kapr, sardelová pasta, 30 g másla, 2 lžíce hladké mouky, tuk, 1 cibule, 5 kuliček pepře, bobkový list, 100 ml červeného vína, 30 g hladké mouky, sůl, citrón příprava: Očištěného a vykuchaného kapra naporcujeme. Porce kapra potřeme …
suroviny: 0,5 kg kapra, sůl, solamyl, vejce, 3 lžíce oleje, cibule, hrášek, kápie, 1 dcl vína, kari koření, citrón příprava: Kapra očistíme, vykostíme a nakrájíme na kostky nebo na plátky. Rybu osolíme a promícháme s rozšlehaným vejcem, ve kterém jsme …
suroviny: 750 g kapra, 100 g másla, 250 g celeru, sůl, 5 g cukru, 1/8 l bílého vína, 40 g hladké mouky, 1/8 l sladké smetany, 1 žloutek, trochu octa nebo citrónové šťávy příprava: Vodu s cukrem, solí a trochou …
suroviny: na 2 l polévky: vývar z hlavy kapra, vnitřností, jiker nebo mlíčí, 1/2 celeru, 1 petržel, 1 mrkev, 1 malá cibule, 1/2 kostky masoxu, sůl, pepř, muškátový květ, 6 lžic hladké mouky, 125 g másla. příprava: Hlavu z kapra, …
suroviny: 1 kapr (štika, candát, okoun apod.), 2 cibule, 1/2 lžičky mletého pepře, špetka kari koření, stroužek česneku, špetka majoránky, 100 – 150 g vepřových kůží bez tuku, sůl příprava: Kapra (nebo jiné ušlechtilé ryby) oškrábeme, vykucháme a vykostíme. Vyjmeme …
suroviny: 1 kg rybího masa (kapr, lín, cejn, plotice, v podstatě všechny druhy bílých ryb), 120 g hladké mouky, 30 g sladké papriky, kari koření, 1 lžička pepře, 3 stroužky česneku (utřeného), sůl podle chuti, tuk příprava: Po zabití rybu …
Suroviny: candát, sůl, koření, hladká mouka, anglická slanina, 1/2 l smetany Příprava: Vykuchaného a očištěného candáta nasolíme a okořeníme. Od hlavy až k ocasu uděláme každých 5 cm zářezy. Do zářezů vložíme plátek anglické slaniny. Na vymazaný plech uděláme ze …
Suroviny: 750 g candáta, 1 l vody, 1/8 l bílého vína, 4 kuličky pepře, snítka petrželky, sůl. Na omáčku: 50 g másla, 30 g hladké mouky, 50 g cibule, 1/4 l sladké smetany, 50 g nastrouhaného sýra, pepř, sůl, špetka muškátového …
Suroviny: 750 g candáta, 80 g másla, 20 g slaniny, 1 lžička sladké papriky, 50 g cibule, 30 g hladké mouky, sůl Příprava: Očištěného, vykuchaného candáta rozdělíme na porce. Očištěného, vykuchaného candáta rozdělíme na porce. Porce osolíme a opečeme na …
Suroviny: 750 g candáta, 100 g másla, 250 g celeru, sůl, 5 g cukru, 1/8 l bílého vína, 40 g hladké mouky, 1/8 l sladké smetany, 1 žloutek, trochu octa nebo citrónové šťávy Příprava: Vodu s cukrem, solí a trochou …
Suroviny: 750 g candáta, 100 g másla, 1 citrón, 2 sardele, petrželka, 30 g cibule, 30 g hladké mouky, 1/4 l vývaru, 1/8 l kyselé smetany, sůlPříprava: Rybu očistíme, omyjeme a vykucháme. Porce candáta řádně osolíme, složíme na vymazaný rendlík, …
Suroviny: 1 candát (o váze asi 1,5 kg), 200 g hlívy ústřičné, 1 cibule, 50 g másla, 2 dl bílého suchého vína, 5 rajčat, hrst petrželové natě (vhodnější je hladká, ne kudrnatá), pepř, sůl Příprava: Candáta vykucháme, odřízneme hlavu a ploutve. …
Asi každý milovník lovu kaprů ví, že moderní pojetí téhle rybářské disciplíny má kořeny ve Velké Británii….
Okouni patří k velmi oblíbeným rybím druhům, na které má spadeno ……
Už od loňského podzimu se snaží vsetínští kriminalisté zjistit, kdo ……
Láká vás domácí výroba rybařiny? Už jste si vyrobili splávky a chcete zkusit něco těžšího? Pak je výroba jerku přesně to, co hledáte. Text: redakce Dnešní video je trochu delší. Aby ne, vždyť je v něm znázorněna celá výroba přívlačové …
Jdete k vodě na štiky? Nevíte kam se postavit? Tato stránka vám pomůže vybrat to správné místo. Místo, kde je pravděpodobně štika. Štika je, jak již víme ryba příbřežní. Štika se živí hlavně rybkami. Štika obecná se vyskytuje hlavně tam, …
Ve spolupráci se značkou Delphin jsme pro vás spustili zajímavou soutěž o kaprařský podběrák Delphin YKONA. Tento model je vlajkovou lodí… Celý příspěvek SOUTĚŽ o kaprařský podběrák Delphin YKONA pro ty nejnáročnější rybáře! je k přečtení na LovKapra.com….
Prut Klasické vláčecí pruty na štiky mají délku tři metry a doporučenou vrhací zátěž do 20 do 50 gramů. Kdo vláčí na otevřené vodě nebo ze člunu, může klidně mít i prut kratší. Kratší modely jsou snáz ovladatelné a ani …