Pokud bych měl vybrat jen jednu věc, která mi za posledních pár let pomohla udělat velký pokrok v mém rybaření, pak jsou to právě stopky. Pravidelnost přehazování dělá opravdu hodně a až stopky mi pomohli to důsledněji dodržovat a vidět …
Kaprové navijáky patří k nejvíce diskutovaným součástem rybářské výbavy. Není se ……
Velká Británie už není součástí Evropské unie, což ve výsledku ……
V řadách rybářské stráže, která kontroluje revíry Územního svazu pro Severní ……
Co se stane s vlascem nebo montáží, kterou odhodíte u vody? Je to jen trocha odpadu, řeknete si. I malý kousek však může být pro některé živočichy smrtelnou pastí. Text: redakce, foto: Energofish Udržování pořádku u vody je již mnohokrát …
Jeseter je u nás málo známá a dost opomíjená ryb. To je však velká škoda, protože má velmi kvalitní a chutné maso, které jako by bylo na tatarák přímo stvořené. Text: David Štrunc, foto: Eva Štruncová Budeme potřebovat: JeseteraCibuliHořčiciKaparyPepřCitronChili pastuOlivový …
Tento příběh souvisí s ichtyologickým průzkumem, který jsme zaměřili na potvrzení výskytu (dnes již vzácného) karase obecného. Text: Jozef Másky, foto: autor Bylo to v malé tůňce, napájené vodou z tekoucího kanálu. Karásky se mi bohužel chytit nepodařilo. Ulovil jsem pouze u …
Rybářský bivak patří k nejdůležitějším součástem výbavy. Je to jednoduché: Pokud ……
Skupina moravských kaprařů v loňském roce ohlásila to, že bude organizovat ……
Slovensko „se baví“ nezodpovědným chováním mladíka, který svým vozidlem vjel ……
suroviny: 800 g úhoře, 100 g másla, 50 g hladké mouky, 200 ml smetany ke šlehání, 2 – 3 žloutky, 1 citrón, 2 malé cibule, bobkový list, celý pepř, šťovík, kerblík, estragon, kopr, sůl příprava: Očištěného úhoře rozdělíme na čtyři …
suroviny: 600 g úhoře, sůl, 70 g uzené slaniny, cibule, paprika, česnek, drůbeží vývar, petrželová nať, 4 rajčata, 100 g uzeného sýra příprava: Úhoře stáhneme z kůže. Umyjeme, osolíme a pokrájíme na menší kousky. Prorostlou slaninu pokrájíme na malé kousky …
suroviny: 1 kg úhoře, 100 g másla, 150 g hub (hřiby, žampiony aj.), 1/4 l kyselé smetany, 1 cibule, sůl, mletý pepř, bobkový list, zelená petrželka, citrónová šťáva příprava: Úhoře naporcujeme. Osolíme, opepříme a vložíme na pekáč vymaštěný máslem. Přidáme …
5 porcí suroviny: 1 úhoř, 200 g žampiónů, 4 dcl rybího nebo hovězího vývaru, 50 g tuku, 5 lžic hladké mouky, muškátový květ, bílý pepř, 2 žloutky, citrónová šťáva příprava: Úhoře očistíme, stáhneme z kůže, vykucháme, vykostíme a pokrájíme na …
suroviny: úhoř, šťáva z 1 citrónu, 3 stroužky česneku, 1 lžíce oleje, 1 lžíce sekané petrželky, 1 lžíce vegety, sůl, 1/4 másla příprava: Smícháme citrónovou šťávu, utřený česnek, olej a petrželku. Úhoře potřeme vně i zevnitř. Úhoře zabalíme do alobalu a …
suroviny: 4 porce sumce, 50 g plátků slaniny, 2 cibule, 1 lžíce nasekaného řapíkatého celeru, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce oleje, 1 dl bílého vína, 1 citrón, sůl. Na omáčku: 1 kysaná smetana, 1 lžíce maggi, 2 lžíce silného r…
1 kg sumce (250 g na porci), 4 lžíce oleje, 6 stroužků česneku, 3 hrsti zelených pórkových listů, 2 lžíce hladké mouky, máslo, petrželka, sůl příprava: Očištěné a vykuchané ryby naporcujeme. Porce osolíme a na oleji zprudka opečeme. Přidáme nakrájený …
suroviny: 1 kg filetů ze sumce, drcený zelený pepř, sůl, šťáva z 1 citrónu, 1 citrón, salátové listy. příprava: Filety ze sumce nakrájíme na porce. Maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a vetřeme drcený pepř. Necháme 2 hodiny v chladu odležet. …
suroviny: 1 kg sumce, 5 větších cibulí, 130 g sádla, 1 a půl lžíce sladké papriky, dle chuti kmín, sůl, pepř a pálivá paprika nebo feferonka příprava: Rybí maso rozkrájíme na větší kousky a osolíme. Dáme do chladna na 30 …
suroviny: 1 kg sumce, sardelová pasta, lžička bazalky, zelená petrželka, pažitka, 2 citrony, pepř, sůl příprava: Dvě lžičky sardelové pasty rozetřeme se šťávou z jednoho citrónu. Přidáme bazalku, jemně nasekanou petrželku i pažitku. Vše dobře promícháme. Vzniklou směsí mažeme osolené …
Plavba mezi ostrovy na Maledivách je i gurmánským zážitkem.Na palubě domovské lodi Bolero panuje dobrá nálada. Sklízíme banány, které nám na Boleru rostou přímo nad hlavou. Povídáme si, míjíme ostrůvky s kokosovými palmami a nádhernými plážemi. Zdravíme okolo plující lodě. …
Vítejte u vyhlášení výsledků únorové soutěže 2020, ve které jste soutěžili o SAVAGE GEAR 4D HERRING BIG SHAD 32cm 560g. Čtvrtá dimenze je tvořena naším detailním fotochromatickým potiskem a vůní, která vyvolává útoky! Detaily jsou neuvěřitelné a tak živé, že …
Výstava For Fishing má dlouholetou tradici. Není snad v českém rybářském světě nikdo, kdo by o této akci neslyšel. Kvůli problémům s koronavirem se tato akce měla přesunout na konec března. Tento termín se však musel bohužel také zrušit. Text: …
Vodní plocha SÚS Pískovna Písková Lhota je z více než z poloviny rozmrzlá. Věnujte lovu zvýšenou pozornost a buďte opatrní….
Vodní plocha SÚS Pískovna Písková Lhota je z více než z poloviny rozmrzlá. Věnujte lovu zvýšenou pozornost a buďte opatrní….
Na říčce, kam chodím, mám několik oblíbených a osvědčených zimních míst, která jen málokdy zklamou. To už musí být, abych tam „nevyškrábnul“ nějakou tu plotici, cejnka, nebo cokoli jiného….
suroviny: na 1 kg rybího masa: 1 lžíce soli, 3 stroužky česneku, 300 g slaniny, 1 lžička pepře, 1 lžička celého nebo drceného kmínu, špetka kari koření, 1/2 balíčku sladké papriky, střívka na klobásy příprava: Vykostěné ryby (nejlépe kapr, candát, …
4 porce suroviny: 4 líni, 4 lžíce drcených ořechů, 2 lžíce krájených rajčat, 2 lžíce hladké mouky, 2 dcl červeného vína, 1 dcl smetany, máslo, rozmarýn, bazalka, sůl, pepř příprava: Líny očistíme a vykucháme. Po obou bocích ryby nakrojíme kůži a …
4 – 5 porcí suroviny: 750 g lína, 100 g oleje nebo másla, 150 g kořenové zeleniny, 50 g menší cibule, 50 g kečupu, 1 citrón, 1/8 l červeného vína, sůl, špetka pepře, trochu cukru, trochu hladké mouky příprava: Očištěné, …
suroviny: 1 kg rybího masa, nejlépe z ušlechtilé ryby s jadrným masem – kapr, candát, lín, úhoř nálev na vaření: 3 díly vody, 1 díl 8% octa, sůl marináda: 1 l vody, 0,2 l 8% octa, 2 mrkve, 1 petržel, …