Rybářský rozcestník

Rybářské aktuality

Jednal Republikový sněm ČRS

V sobotu 26. listopadu 2016 se sešlo na XVI. Republikovém sněmu Českého rybářského svazu v Průhonicích 159 účastníků ze 162 pozvaných (program sněmu). Všichni delegáti obdrželi předem brožuru se zprávou o činnosti, kterou doplnil svým vystoupením předseda ČRS JUDr. Alexander Šíma.

Číst článek

Rozhovor s Josefem Dytrychem – o všem, co trápí obyčejné rybáře

Co trápí běžné rybáře? Probírá témata jako chytání nonstop, doby povolení lovu, zprofanovanou kaprařinu, odnášení trofejních ryb ze svazové vody … a co připravované zdražování povolenek od roku 2018? To vše a ještě více očima zkušeného harcovníka Josefa Dytricha.

Číst článek

Prohlášení k petici o ochraně candáta na Lipně, potažmo na všech vodách ČRS

Jakožto zveřejněný signatář výše zmíněné petice, která napříč rybářskou veřejností jitří vášně, cítím povinnost se k současnému stavu vyjádřit …

Číst článek

Jak se stát VIP partnerem webu Rybarskyrozcestnik.cz

Je to jednoduché! Stačí mít stabilně v patičce vašeho webu link s odkazem na naše stránky a to včetně loga. A co za to? Pro naše VIP partnery nabízíme zdarma kromě sdílení RSS odkazů na hlavní stránce našeho webu možnost publikování článků a výrobků podle vlastní potřeby bez cenzury a zásahů administrátora z naší strany, kdykoliv, 24 hodin, 365 dnů! Všechny nasazené články VIP partnerů může pak partner také sám zveřejnit na našich stránkách na facebooku, samozřejmě s interaktivními odkazy přímo na stránky na webu, které chcete podpořit větší návštěvností.

Číst článek

Výstupy z online diskuze s Dušanem Hýbnerem a Vladimírem Krpešem

Včera, tedy 17.11 ve 20:00 proběhla, na našich stránkách na facebooku, živá diskuze na témata, co trápí většinu rybářů chytajících na svazových vodách. Oba pánové, Dušan Hýbner a Vladimír Krpešem, zasvěceně odpovídali na ty nejpalčivější otázky našich čtenářů. Když si otevřete níže vložené okno facebooku, můžete si pěkně počíst … pokud bude mezi vámi zájem o podobné online diskuze, budou se podobné chaty u nás na facebooku opakovat!

Číst článek

Naporcování kapra na filety

Mnoho receptů na rybí pokrmy je z filetů ryb, tedy z plátků rybího masa zbavených většiny kostí. Toto video ukazuje, jak na to. Ostatní části ryby můžeme použít například na přípravu rybí polévky.

Číst článek

Online diskuze s Dušanem Hýbnerem a Vladimírem Krpešem

Po zveřejnění článku „Lov nonstop – kontroverzní téma, která rozděluje rybáře!“ jsem sledoval diskuze jak na Rybářském rozcestníku, tak i u lidí, kteří jej sdíleli. Narazil jsem na pár dobrých, ale i absurdních návrhů a mýtů o rybářském svazu a rybářské stráži. Podařilo se mi přemluvit Dušana Hýbnera (předsedu Středočeského územního svazu a člena Rady ČRS) a Vladimíra Krpeše (člena Výboru územniho svazi Ústí nad Labem a ŘS s krajskou působností) k online diskuzi se čtenáři Rybářského rozcestníku.cz.

Číst článek

Spinning Live Show 2016

13. listopadu, Sykovec – 3. ročník Spinning Show začal tradičně v cca 8:00 hod, kdy proběhla registrace účastníků. Program přednášek a ukázek začal v cca 9:00. Akce byla zaměřená především na výměnu a prezentaci zkušeností a poznatků získaných při praktickém rybolovu. Věnovalo se tradičně populárním technikám lovu jako je dropshot, lov se smáčky, nymfami, lov propadem, twitching s woblery, použití čeburašek a další méně známé, přesto velmi účinné způsoby přívlače – to vše byli témata letošní Spinningshow. Zájemcům je představili přívlačoví specialisté a letití závodníci v přívlači David Havlíček a David Maixner. Revír je známý svým vynikajícím zarybněním a výskytem velkých pstruhů a sivenů. Často ve velikostech nad 50 cm! Jsou zde i velcí candáti, okouni a štiky …

Číst článek

Lov nonstop – kontroverzní téma, která rozděluje rybáře!

Jedněm brání noční chytání lovit ty největší kapry nebo sumce, jiným tento zákaz nevadí, stačí jim být u vody v době povolené rybářským řádem. Další skupina pak na zákaz kašle a chytá i v době, kdy se to nesmí! Přitom rybářský řád mluví o tomto pravidle jasně. Doby povoleného lovu jsou striktně ustanovené v zákonu o rybářství České republiky. Proč se vedení ČRS nesnaží s tímto problémem něco dělat, je zrodem mnoha spekulací. Asi v tom nevidí problém, nebo tlak členské zakladny není takový, jaký by měl být právě na vedení ČRS. Ojedinělé výkřiky lidí po kauze Katlov, spíše připomínají snahu se zviditelnit a odpoutat pozornost od Jakuba Vágnera. Bohužel od těchto lidí by měl být tlak hlavním motorem, ale není, protože je k tomu nic netlačí. A důvod je jednoduchý. Prosadí si vyjímku, nebo loví tam, kde jim díky známostem a protekci nic nehrozí.

Číst článek

Držák prutů na kolo

Vychytávka pro rybáře, co jezdí na kole k vodě. Každý, kdo vyráží k vodě právě na kole má problém, kam s pruty. Zde je jeden nápad ze zahraničí, konkrétně z Francie.

Číst článek