Suroviny: -1kapr- -600g různé zeleniny (mrkev, petržel, celer, květák, zelené fazolky, růžičková kapusta, hrášek, petrželová nebo celerová nať)- -50g másla- -1 cibule- -bobkový listopad celý pepř- -mletý pepř- -lžíce cukru- -tuk- -sůl- Postup: Zeleninu a nasekanou petrželovou nebo celerovou nať …
Suroviny: -600g očištěný a vykostěný kapr- -200g žampionů- -100g hladké mouky- -100g oleje- -20g čerstvého kopru- -50g cibule- -2dl smetany- -1 citrón- -1 lžička cukru- -sůl- Postup: Očištěného a umytého kapra nakrájíme na porce a z obou stran opečeme dorůžova. …
Suroviny: -naporcovaný kapr- -sardelová pasta- -máslo- -celý pepř- -mletý pepř- -sůl- Postup: Změklé máslo utřeme se sardelovou pastou. Porce kapra mírně osolíme, opepříme a položíme do pekáče. Na kapra neneseme máslo, utřené se sardelovou pastou a posypeme kuličkami pepře. Mírně …
Suroviny: -4 větší porce kapra- -česnek- -1 dl bílého vína- -1 kg cibule- -100 g anglické slaniny- -100 g žampiónů- -sůl- -pepř- -paprika i pálivá- Postup: kapra osolíme a potřeme utřeným česnekem, pokapeme vínem a necháme hodinu odležet. Cibuli nakrájíme …
Suroviny: -1 kapr- -kolik je porcí tolik stroužků česneku- -sůl- -2 lžičky sladké papriky- -hladká mouka- -olej- -petrželka- Postup: Kapra nakrájíme na porce, potřeme utřeným česnekm se solí, posypeme paprikou a obalíme v hladké mouce. Smažíme na horkém oleji dozlatova. …
Suroviny: -kapr- -mražená zelenina- -cibule- -sůl- -pepř- -kmín- -koření (na ryby, barbecue)- -olej- Postup: Sáček zeleniny (mrkev, petržel, pórek, růžičková kapusta) + nakrájenou cibuli na kolečka, lehce podusíme na oleji nebo másle. Pak přidáme na kotvičky nakrájeného a pokmínovaného kapra, …
Suroviny: -1 kapr- -100g anglické smetany- -1 cibule- -2 lžíce hladké mouky- -3 lžíce másla- -100g brambor uvařených ve slupce- -250ml kysané smetany- -sklenička sterilovaného leča- -sůl- Postup: Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a vyložíme jimi pekáček dobře vymaštěný máslem. …
Suroviny: -4 porce kapra asi 800g- -70g mrkve- -70g celeru- -100g žampionů- -olej na smažení- -2 lžíce rostlinného másla- -2 lžíce másla- -citrónová šťáva- -sardelová pasta- -sladká mletá paprika- -sůl- -bylinky- Postup: Rybu pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. …
Suroviny: -4 porce kapra- -citrónová šťáva- -6-7 brambor- -kmín- -petrželová nať- -pažitka- -sůl- -1 větší cibule- -4 rajčata- -1 paprika- -1-2 stroužky česnek- -mletá sladká a pálivá paprika- -1 lžíce másla- -tuk na vymazání zapékací misky nebo pekáčku- Postup: Očištěné …
Suroviny: -kapr- -koření- -mletý kmín- -sůl- -česnek- -olej- -červené víno- -med- -cibule- -zeleninové lečo- -fernet- -čerstvá paprika (červená, zelená, žlutá)- -anglická slanina (debrecínský bok, česnekový bok)- -čerstvé houby (v případě nouze mražené houby a nebo syrové žampiony)- Postup: Očištěného a …
Suroviny: -4 „podkovy“ z kapra (2 cm silné)- -olej na smažení- Směs pro naložení masa: -2 vejce- -1 lžíce polévkového koření (tekuté)- -1 lžíce majoránky- -1 lžíce bramborový škrob- -1 lžička koření na ryby- -1 lžička kari koření- -1/2 lžičky …
Suroviny: -kapr- -30dkg slaniny- -máslo- -křen- -olej- -sůl- Postup: Vykuchaného a očištěného kapra prosolíme a dáme na dvě hodiny do chladu odležet. Potom kapra uvnitř potřeme máslem a naplníme nastrouhaným křenem smíchaným s 20dkg slaniny. Dáme péci na olejem vymaštěný …
Suroviny: -kapr- -koření- -mletý kmín- -sůl- -křen- -niva- -kečup- -olej- -citrón- -červené víno- -med- Postup: Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, směsí koření (houbové koření + klobásové koření + koření na rožnění, v poměru 1:1:1 ), naskládáme …
Suroviny na kapra: 4 ks filetů z kapra na kůži (600–800g ), nasolíme a pepříme, přidáme limetovou šťávu, olivový olej Postup: Marinované filety asi (4 hodiny), osušíme a ugrilujeme na rozpáleném grilu po obou stranách…
Suroviny na špíz: 400 g filetů z kapra bez kůže, 2 papriky – červenou a žlutou, 2 červené cibule, 200 g anglické slaniny, 4 žampióny, 1 citrón, olivový olej, sůl a pepř Suroviny na jogurtovou salzu: 0,2 l jogurtu (nejlépe …
Suroviny: -4 pstruzi -4 stroužky česneku -4 snítky rozmarýnu -olivový olej -mořská sůl -vločky chilii papriky -4 plátky anglické slaniny -půl citronu. Postup: Vykuchané pstruhy dobře omyjeme a osušíme. Břišní dutinu pokapeme štávou z citronu, posolíme a opepříme vločkami chilii, …
Suroviny: -4 porce kapra- -4 plátky citronu- -20 g oleje- -citronová šťáva- -sůl- -tatarská omáčka- Postup: Očištěné a oprané porce kapra nařízneme na hřbetě a do otvoru vložíme plátek citronu. Osolíme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme olejem. Po odležení grilujeme …
Suroviny: -4 makrely (zmražené)- -zelená petrželka- -grilovací koření na ryby- -olej- -sůl- -2 mladé cukety- -2 rajčata- Postup: Vykuchané makrely necháme rozmrazit, dobře opláchneme, ale hlavu ani ocasní ploutve zatím neoddělujeme. Břišní dutinu vytřeme solí a naplníme ji snítkami zelené …
Suroviny: -4 porce ryby- -sůl- -mletý pepř- -4 lžíce brusinek- -lžíce citronové šťávy- -2 lžíce vína- -1 lžíce medu- -skořice- -olej- Postup: Plátky ryby osolíme a opepříme, dvě lžíce brusinek smícháme s citronovou šťávou, medem, vínem a skořicí, potřeme maso …
Suroviny: -4 porce kapra- -lžíce rozehřátého másla- -citrónová šťáva- -3 stroužky česneku- -mletá paprika- -drcený kmín- -mletý bílý pepř- -sůl- Postup: Kapra potřeme rozehřátým máslem, které před tím promícháme s citronovou šťávou, utřeným česnekem, kořením a solí. Poté necháme alespoň …
Suroviny: -kapr- -olej- -koření- -vodu- -sůl- Postup: Kapra na celý den naložíme do solné lázně (na litr vody 3 dkg soli). Druhý den ho vložíme do drátěných pacek a grilujeme asi 25 minut. V průběhu grilování potíráme olejem s kořením. …
Suroviny: -12 kousků kapra- Na marinádu: -1 najemno nakrájenou cibuli- -4 lžíce oleje- -2 malé chilli papričky (zbavené semínek a nakrájené nadrobno)- -1 lžíci worcestrové omáčky- -1 lžíci tmavé sójové omáčky- -1 lžíci medu- -1 lžíci hořčice- -1 lžičku citronové …
Suroviny: -4 porce kapra- -citrónová šťáva- -trochu oleje- -30 g másla- -kari koření- -kečup- -worcesterová omáčka- -lžíce kaparů- -sterilovaná kapie- -pepř- -sůl- Postup: Suché a očištěné porce kapra osolíme, opepříme, pokapeme olejem a citrónovou šťávou. Opékáme na grilu Na másle …
Suroviny: -cca 1 kg amura- -2 lžíce másla- Na marinádu: -šálek červeného vína- -1/2 dcl fernetu- -2 lžíce oleje- -1 lžíci citrónové šťávy– -1 lžíci sekaného libečku- -bílý pepř- -sůl- Postup: Očištěného a na podkůvky nakrájeného amura vložíme do marinády, …
Suroviny: -Okouny (kolik,záleží na vás stačí jen vykuchat,opláchnout…)- -2 cibule- -sůl- -pepř- -2 lžíce oleje- -citonovou štávu- -hladkou mouku- -sekanou bazalku- Nádivka: -2 cibule- -sůl- -pepř- -2 lžíce oleje- -citonovou štávu- -hladkou mouku- -sekanou bazalku- Postup: citronovou štávou mírně zakapeme …
Suroviny: -1500g štiky- -citrón- -sůl- -červené víno- -bílý pepř- -500g másla- Na nádivku: -300g vepřového bůčku- -vejce- -sůl- -kmín- -strouhanou housku- Křenové máslo: -100g másla- -20g křenu- Postup: Vykuchanou a očištěnou štiku osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a potřeme olejem.Dáme …
Suroviny: -1 kg filetů ze sumce- -drcený zelený pepř- -sůl- -šťáva z 1 citronu- -1 citron- -různobarevné salátové listy- Příprava: Filety nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a vetřeme drcený pepř. Necháme 2 hodiny v chladu odležet. Grilujeme 4 …
Suroviny: -2 celí líni- -2 lžíce plnotučné hořčice- -3 lžíce strouhanky (nebo drcených kukuřičných lupínků)- -20 g másla- -chilli- -mletý černý pepř- -sůl- -citronová šťáva- -olej na smažení- Příprava: Očištěné líny seřízneme na filátka, osolíme a osmažíme z obou stran …
Suroviny: -4 karasi asi po 300 g -1 cibule -majonéza -kečup -sůl -mletý černý pepř Příprava: Karasy očistíme od šupin, zbavíme vnitřností, vymyjeme a osušíme. Potřeme je směsí soli a pepře ze všech stran. Potom nadrobno nakrájíme cibuli a přidáme …