Suroviny: Středně velkou štiku zbavenou šupin, ponechanou vcelku i s hlavou, asi 1/8 másla a čtyři stroužky česneku, sladkou i pálivou papriku, dvě velké cibule nakrájené na slabá kolečka, zhruba 30–40 dkg anglické slaniny nebo špeku, sůl, pepř, popřípadě zeleninu …
Suroviny: -4 filety pangasia -100 g suchého salámu v pepři (nebo v pálivé paprice) -1 velká cibule -6 stroužků česneku -sezamový olej -hladká mouka -granulovaný česnek -sůl Postup: Maso osolíme a okořeníme granulovaným česnekem. Zprudka ho opečeme na pánvi s …
Suroviny: -cca 700g filetů pangasia -cca 100g anglické slaniny v celku -cca 100g tvrdého sýru -sůl -bílý pepř -cca 70g másla -petrželová nať -párátka. Postup: Rybu necháme rozmrazit, osušíme a rozkrojíme na 2 – 3 cm proužky. Osolíme z obou …
Suroviny: -Rybí filé Pangasius -mražená zelenina (s úspěchem používám čínskou směs) -3-4 vejce -tvrdý sýr -sůl -koření podle vlastní chuti a fantazie -máslo, -prášek do pečiva -strouhanka -mléko, vše přiměřeně k danému množství. Postup: Pekáč vymažeme máslem, položíme plátky osoleného …
Suroviny: -60 dkg filetů ryby pangasius -2 lžíce oleje -3 větší stroužky česneku -1 větší cibule -4 až 6 rajčat -5 dkg másla -1/2 citrónu -sůl podle chuti -1/4 trochu pepře -1 lžíce sušeného oregána -1 lžíce petrželky (já dala …
Suroviny: -3 rybí filety -2 cibule -1 větší rajče -10 dkg anglické slaniny -sýr Niva, sůl, citron, koření na ryby (všechno podle chuti) Postup: Budeme dělat 2 porce a tak si to rozdělte. Na čtverec alobalu rozložíme anglickou slaninu. Na …
Suroviny: -50 dkg filé z lososa (nebo jiného filé) -1/2 citronu -sůl podle chuti -máslo na vymazání pekáčku -1 bramborová kaše v prášku (obsah12,5 dkg) -1 balíček špenátového protlaku (45 dkg) -2 jarní cibulky -česnek, pepř, sýr podle chuti -2 …
Suroviny: -1kg ryb- -100 ml oleje- -mrkev- -celer- -0,5kg paprik- -200g rajčat- -150g cibule- -150g rýže- -zelená petržel- -citrón- -sůl- -pepř na ochucení- Postup: Do horkého tuku postupně vkládáme a pečeme nadrobno nakrájenou cibuli, celer, mrkev, papriku, kousky rajčat a …
Suroviny: -150g bílé ryby- -20ml oleje- -30g cibule- -30g celeru- -20g mrkve- -50g rajčat- -10ml vína- -10g citrónu- -5g česneku- -0,2g černého pepře- -2g soli- Postup: Očištěnou a omytou rybu nakrájíme na kousky a marinujeme solí, citrónovou šťávou a pepřem. …
Suroviny: -200g bílé ryby- -8g mouky- -2g soli- -0,2 g černého pepře- -10ml oleje- -20g másla- -200g brambor- -4g petrželky- -3g česneku- -10g citrónu- Postup: Očištěnou a omytou rybu nakrájíme na porce. Marinujeme solí, pepřem, a citrónovou šťávou 1 hodinu …
Suroviny: • 4 menší vykuchaní pstruzi • 4 lžičky citronové šťávy • sůl • 1 hrnek hladké mouky • 1 lžička sladké papriky • olej • 4 lžíce másla • hrst mandlových lupínků Postup: Pstruhy omyjeme a dobře osušíme. Pokapeme …
Suroviny: -4 pstruzi -sůl -mletý pepř -hl. mouka na obalení -240 g másla -1 lžíce oleje -500 g čerstvých hub -1 lžíce sekané petrželky -3 lžíce strouhanky -máslo na vymaštění misky. Omáčka: -50 g cibule -100 g másla. Postup: Pstruhy …
Suroviny: -4 pstruzi -sůl -paprika -10 žampionů -koriandr (nebo petrželka) -hl. mouka na posypání ryb -200g másla -citron. Postup: Vykuchané pstruhy omyjeme, ze všech stran osolíme a poprášíme paprikou. Žampiony nakrájíme na plátky a na lžíci másla je osmáhneme. Mírně …
Suroviny: -4 větší pstruzi -60 g másla -200 g čerstvých hub -trochu sardelové pasty -petrželka -1 lžíce másla -4 vejce -1 v mléce namočená žemle -pepř -sůl -1 cibule -máslo na vymazání a na polévání -1 dl vína -sůl Postup: …
Suroviny: -4 pstruzi -sůl -pepř -mletý kmín -citrónová šťáva -trochu hladké mouky na obalení -4 plátky másla -50 g posekaných mandlí předem opražených na másle. Postup: Umyté a osušené pstruhy osolíme, opepříme, posypeme mletým kmínem a důkladně pokapeme citrónovou šťávou. …
Suroviny: -pstruh- -sůl- -citrón- -olej- -cibule- -žampiony- -bílé víno- -vejce- -sójová omáčka- -zelená petrželka- -hladká mouka- -strouhaný sýr- Postup: Pstruha vykostíme a připravíme si z něj filátko, osolíme, zakapeme citrónem a dáme do lednice odpočinout. Mezitím na lžíci oleje osmažíme …
Suroviny: -1000g pstruhů- -sůl- -hl.mouka- -olej- Postup: Očištěné vykuchané pstruhy opláchneme ve vlažné vodě,potom osolíme a pomoučníme hl.moukou.Takto připravené pstruhy pečeme zvolna na rozehřátém oleji po obouch stranách do měkka.Pečeného pstruha přelijeme omáčkou připravenou po labužnicku. Omáčka: -100g kapřího mlíčí- …
Suroviny: -1000g pstruhů- -sůl- -70g másla- -200ml bílého vína- -muškátový oříšek- -250 ml smetany- -citrón- -petrželka- Postup: Očištěné a vykuchané pstruhy osolíme a upečeme na másle 5 min.z každé strany.Podlijeme vínem,přidáme trošku muškátového oříšku,přikryjeme pokličkou a pomalu dusíme 12-15 min.Přidáme …
Suroviny: -1000g pstruhů- -sůl- -hl.mouka- -kmín- -olej nebo máslo- -5 stroužků česneku- Postup: Očištěné a vykuchané pstruhy osušíme,dobře osolíme,obalíme v mouce a okmínujeme.Pečeme na pánvi s rozehřátým olejem nebo máslem asi 8 min.z každé strany.Upečené ryby přendáme na vyhřátou mísu …
Suroviny: -1000g pstruhů- -sůl- -pepř mletý- -2 lžíce hl.mouky- -300g másla- -50g oleje- -500g čerstvých hub- -petrželka- -4 lžíce strouhanky- -50g cibule- Postup: Očištěné a vykuchané pstruhy osušíme,uvnitř i na povrchu dobře osolíme,opepříme,poprášíme moukou a vložíme do kastrolu s částí …
Suroviny: -4 pstruzi, každý asi 225 g- -4 jemně pokrájené šalotky- -2 zelené chilli papričky, zbavené semínek a jemně nasekané- -1-2 červené chilli papričky, zbavené semínek a jemně nasekané- -1 malá žlutá paprika, zbavená semínek a pokrájená- -1 malá červená …
Suroviny: -1250g kuchaného pstruha- -150g másla- -150g vařeného uzeného boku- -100g slaniny- -100g cibule- -sůl- -kmín- Postup: Pstruha plníme směsí najemno nakrájenou slaninou a na kolečka pokrájenou cibulí, osolíme a okmínujeme. Alobal pomažeme máslem, na něj položíme pstruha pokrytého na …
Suroviny: -4 menší pstruzi- -4 plátky šunky- -4 plátky anglické slaniny- -1/8 másla- -3 lžíce oleje- -2 lžičky tymiánu- -1/2 lžičky pepře- -sůl- -citrón- -lžička petrželky- Postup: Vykuchané a očištěné pstruhy na povrchu osolíme a uvnitř vytřeme směsí umíchanou z …
Suroviny: • 4 porce kapra • sůl • 1 cibule • 3 papriky • 3 velká rajčata • 3 lžíce másla nebo sádla • sladká paprika • 1 lžíce rajského protlaku • 250 ml zeleninového vývaru (nemusí být) Postup: Porce …
Suroviny: -900 g kapra -50 g slaniny -2 cibule -60 g sušených švestek bez pecek -60 g vlašských ořechů -máslo -olej -1,5 dl červeného vína -hrst sušených hub -4 stroužky česneku -pepř -bobkový list -hřebíček -zázvor -hladká mouka -chlebová kůrka. …
Suroviny: -4 porce kapra -30 g anglické slaniny -4 stroužky česneku -1/2 lžičky čili koření -1 lžička sladké mleté papriky -sůl -olej. Postup: Očištěné porce kapra protáhneme proužky slaniny, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, poprášíme paprikou a nepatrným množstvím čili. Pečeme …
Suroviny: -600 g filátek z kapra, sůl -pepř -citron na zakápnutí ryby -olivový olej na pokapání ryby -50 g švestkových povidel -150 ml kvalitního červeného vína -15 g vlašských ořechů -15 g mandlí, (oloupané půlky) -40 g sušených vypeckovaných švestek …
Suroviny: -6 porcí kapra -2 vejce -hladká mouka -škrob -sůl -1 dl sójové omáčky -olej na smažení -1 pórek, cukr -citrónová šťáva -6 feferonek -šálek vývaru z masoxu -sklenka dezertního vína -vegeta. Postup: Z poloviny sójové omáčky, vajec, studené vody, …
Suroviny: -Asi 1 kg porcí kapra -sardelová pasta -hladká mouka, citron -10–12 nahrubo nasekaných vlašských ořechů -2–3 lžíce másla -olej -sekaná zelená petrželka. Postup: Porce kapra omyjeme a důkladně osušíme. Po všech stranách je potřeme sardelovou pastou a v několika …
Suroviny: -Jeden středně velký kapr s kůží, naporcovaný na podkovy -1/8 másla -6-8 stroužků česneku -uzená sladká paprika (postačí ale i běžná sladká paprika) -sůl -voda -špetka nasekané čerstvé petrželky nebo pažitky. Postup: Středně velký pekáč řádně vymažeme máslem, omyté …