Suroviny: -200g ryby (sumec, pstruh, štika, jeseter)- -15g mrkve- -15g cibule- -10g celeru- Příloha: -150g vařených brambor s petrželí nebo 50g a holandské omáčky.- Očištěnou a umytou rybu nakrájíme na kousky. Marinujeme v soli a citrónové šťávě. Uložíme do chladničky …
Suroviny: -4 porce candáta- -1 dcl bílého vína- -4 dcl vody- -100 gr. majolky- -1 jablko- -sůl- -jogurt- -citrónová šťáva- -cukr- -worcester- Postup: Očištěného candáta uvaříme v osolené a vínem ochucené vodě a opatrně vyjmeme. Omáčka – do majonézy najemno …
Suroviny: -4 porce kapra- -100g nakládaných hub- -2 rajčata- -kelímek šlehačky- -na vývar 3 lžíce octa- -400ml vody- -1/2 lžičky nového koření- -1/2 lžičky celého pepře- -1 bobkový list- -lžička soli- -citrón- Postup: Porce ryby uvaříme v osolené a okyselené …
Suroviny: -kapr- -vodu- -ocet- -bobkový list- -pepř- -sůl- -cibule- -nové koření- -cukr- Postup: Naporcované kapry ovaříme v osolené vodě. Naskládáme je do nádoby. V jiném hrnci uvaříme vodu s octem, bobkovým listem, pepřem, solí, cibulí nakrájenou na kolečka, novyým kořením …
Suroviny: -2 a 1/2kg štiky- -1 l vody, 2 cibule- -1 velká mrkev- -špetka tymiánu- -1 bobokový list- -100ml vína- -1 lžíce octa- -sůl- -cibulové máslo: 100ml bílého vína, 1 velká cibule, 1/8 másla- Postup: Štiku očistíme, vykucháme, vyjmeme žábry, …
Dietně a přesto skvěle připravená ryba – pouhým vařením. Suroviny: -cibule 1/2 ks- -citronová kůra 2 lžíce- -treska 1 ks- -celý bílý pepř 4 – 5 kuliček- -voda 6 dl- -bobkový list 1 ks- -sůl 1 lžička- -kopr 1 snítka- …
Suroviny: -4 steaky z bílé ryby- -přibližně po 200 g- -5cm kousek čerstvého zázvoru nakrájený na nudličky- -2 nakrájené stroužky česneku- -2 lžičky nakrájené červené čili papričky- -2 lžíce nadrobno nakrájené koriandrové natě- -3 jarní cibulky- -nakrájené na jemné nudličky- …
Suroviny: -500 g rybího filé- -sůl- -několik zrnek pepře a nového koření- -citrónová kůra- -petrželová nať- Bylinkové máslo: -60 g másla- -petrželová nať- -pažitka- -kopr- Postup přípravy: Rybí filé vcelku vložíme do vývaru s kořením, citrónovou kůrou a se svazkem …
Suroviny: -1 kg línů- -1 větší cibule- -2 lžíce oleje- -1 lžíce hladké mouky- -3 stroužky česneku- -0,3 l vývaru z ryb nebo masoxu- -sůl- -mletý pepř- -1 lžíce nasekané petrželové natě- Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji …
Suroviny: -1,5 kg štiky- -25 dkg kořenové zeleniny- -1 lžíce octa- -6 zrnek celého pepře- -6 zrnek nového koření- -1 celý muškátový oříšek- -1 bobkový list- -sůl- -máslo- -petrželová nať- -citron- Postup: Do nádoby, v níž budeme rybu vařit, vlijeme …
Suroviny: -400g vykostěný a stažený candát– -100g kečupu- -20g hladké mouky- -20g másla- -30g oleje- -0,5dl bílého vína- -4 plátky toastového chleba nebo veky- -sůl- -stroužek česneku- Postup: Candáta nakrájíme na porce, osolíme a na oleji opečeme. Do vypečeného omastku …
Suroviny: -400 g filé z okouna (porcujeme i s kůží, aby se ryba při pečení nerozpadla)- -1 menší cibulka- -2 menší rajčata- -2 větvičky kerblíku- -šťáva z poloviny citrónu- -1 1/2 vanilkového lusku- -50 ml Vermouthu (např. Martini Bianco)- -2 …
Suroviny: -úhoř- -máslo na smažení- -sůl- -kmín- -zelená petrželka- Postup: Staženého úhoře nakrájejte na kousky o velikosti 3-5cm. Každý posolte a posypejte kmínem. Na pánvičce rozehřejte máslo, ale pozor, aby se nepřepalovalo. Pak kousky úhoře vkládejte na pánvičku a pomalu …
Suroviny: -1 balení mražených rybích prstů- -1 velká cibule, nakrájená nadrobno- -1 velká červená paprika, nakrájená nadrobno- -1 velká žlutá či oranžová paprika, nakrájená nadrobno- -2 stroužky propasírovaného česneku- -olej- -strouhaný sýr- -mexické koření a mexická omáčka (k dostání například …
Suroviny: -800 g rybích filetů- -1 citron, 2 vejce- -2 lžíce ústřicové omáčky- -1 rovná lžička koření na ryby- -chilli koření- -sůl- -pepř- -1 vrchovatá lžíce hladké mouky- -olej na smažení- Postup: Rybí filety osolíme, vetřeme do nich šťávu z …
Suroviny: -kapr- -mletý kmín- -sůl- -citrón- -klasické bramborákové těstíčko- Postup: Kapra naporcujeme – vytvoříme plátky cca 4x4cm max…
Suroviny: -4 kapří řízky- -olej- -citrón- -sůl- -pepř- -bobkový list- -červené víno- -sýr Niva- Postup: Kapří řízky osolíme, opepříme a pokapeme citrónem. Necháme odležet, poté je osmažíme na oleji, přidáme bobkový list a zalijeme červeným vínem. Necháme chvilku povařit a …
Suroviny: -1 rozporcovaný kapr- -2 citróny- -sůl- 2 vejce- -1 lžíce mléka- -hladká mouka- -strouhanka- -olej- -petrželka- Postup: Připravené porce kapra pokapeme citrónem, osolíme a necháme chvíli odležet. Poté je poprášíme hladkou moukou, namočíme je do vajec rozšlehaných s mlékem …
Suroviny: -4 porce kapra- -sůl- -pepř- -8 plátků šunky- -8 plátků tvrdého sýra- -hladká mouka na obalení- -strouhanka na obalení- -2 vejce- -olej na smažení- -citrónová šťáva- Postup: Každou porci kapra ještě rozřízneme podélně na 2 části. Nyní kapra osolíme, …
Suroviny: -půlka kapra- -1 citron- -trochu smetany (asi 1 dl)- -sůl- -hladká mouka- -1 vejce- -strouhanka- -tuk na smažení- Postup: Kapra zbavíme kůže a větších kostí. Maso nakrájíme na kousky, osolíme, pokropíme citronovou šťávou (z necelé půlky citronu) a ručním …
Suroviny: -400g vykostěný kapr- -40g losos z konzervy- -30g oleje- -30g okurky- -120g tatarská omáčka- -1 vejce- -4 plátky toastového chleba nebo veky- -sůl- Postup: Kapra rozporcujeme, osolíme a na oleji opečeme. Vejce uvaříme natvrdo. Lososa tepelně upravujeme. Toastový chléb …
Suroviny: -600g mlíčí- -100g hladké mouky- -200g strouhanky- -200g oleje- -2dl mléka- -1 citron- -sůl- Postup: Umyté mlíčí pokapeme citronem a osolíme. Obalíme v mouce, v mléku rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji. Ozdobíme plátkem citronu. Doporučená …
Suroviny: -kapří maso (bez kostí)- -olej- -máslo- -hladká mouka- -zelená paprika- -koření (např. rybí koření, paprika, pepř…)- -rajčátka- -cibule- -kyselá smetana- -citron- -sůl- Postup: Maso hodně nasolíme a zprudka opečeme po obou stranách na oleji, pro zjemnění přidáme trochu másla. …
Suroviny: -600g mlíčí z kapra- -150g cibule- -150g žampióny- -100g lisovaná šunka- -150g kečup- -50g másla- -50g olej- -1 citrón- -1dl červeného vína- -Sůl- -Pepř- -Petrželová nať- Postup: Umyté mlíčí osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Ve vypečeném omastku zpěníme …
Ryby – cejni, plotice a podobné bílé ryby do 30 – 35 cm délky – vyvrhneme a omyjeme. Připravíme si nálev z asi 5 l převařené studené vody a 30 dkg soli. Do vody vložíme ryby. Zatížíme je, aby byly …
Postup: Stahlého úhoře necháme asi 48 hodin naloženého ve vodě se solí, kterou dobře rozpustíme mícháním (na 1l vody asi 6 polévkových lžic soli). V případě, že máme v menší udírně kovovou síťku, nařežeme úhoře na asi 10cm dlouhé špalky, …
Postup: Většina rybářů udí pouze klasické ryby,jako je úhoř,kapr,sumec či pstruh. Ovšem i jiné druhy ryb se velmi hodí do udírny! Například všem dobře známí cejn. Dá se ve velkém počtu ulovit takřka na všech revírech,takže i za jednu vycházku …
Suroviny: -4 menší pstruzi- -200 g smetanového sýra- -2 stroužky česneku- -snítka tymiánu- -snítka majoránky- -1 citrón- -4 mladé cibulky (jarní)- -olivový olej- -pepř- -sůl- -4 hrsti bukových hoblin- Postup: Pstruhy vyfiletujeme, zakápneme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme odležet. …
Suroviny: * 800 g candáta * sůl * olej * 100 g strouhanky * 1 malá sklenice černých oliv * hrst čerstvé bazalky * 70 g parmazánu * olivový olej Postup: Troubu rozehřejeme na 230 °C…
Suroviny: -600 g candáta -100 g másla -100 ml sladké smetany -200 ml mléka -30 g strouhaného sýra -20 g strouhanky -50 g hladké mouky -300 g listového špenátu -400 g brambor -4 vejce -2 žloutky -sůl -muškátový oříšek -bílý …