Rybářský rozcestník

Zámecký pohár 2016

Dne 4. 6. 2016 se konal již desátý a zároveň poslední ročník rybářských závodů pro dospělé na rybníku v malebném prostředí Zámeckého parku v Opočně. Na místě bylo připraveno bohaté občerstvení jak pro závodníky, tak i pro návštěvníky. Závodníci si dobře zachytali, revír je totiž bohatě zarybněn. Letos se chytil největší kapr velký 60 cm, ale je tam i větší 🙂 a také sumec albín a další úžasné ryby. Zde je pár mometek z celé akce … kde byl Rybářský rozcestník.cz také sponzorem.

Zámecký pohár - Opočno 2016 - 10 ročník - úvodní foto
PoháryPrůběhNavlékáníDopoledníMěřeníDopoledníMícháníMomentka,PrůběhDalšíPrůběhBannerTabuleCenyCeny,PředáváníVítězovéDalšíDruháTabuleDalšíZápis

Nejčtenější články

Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

Ryby v české kuchyni – 1. díl

Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.

Ryba v české kuchyni – 3. díl

Jak bylo uvedeno v minulých dílech, ryby se ve středověku objevovaly na stolech především šlechty, měšťanů a bohatších sedláků, ovšem postupem času si je mohl dopřát i chudý lid. Zakoupit se daly třeba na trzích, kde tehdy fungoval také barterový systém (směnný obchod), takže chudší vrstvy obyvatel mohly zakoupit nebo častěji směnit ryby od říčních rybářů, kteří je na trh dodávali. Rybáři občas ryby směnili za jiné zboží, za maso od řezníků, zeleninu, ale také košíky, či jiné potřeby do domácnosti, ale i pro práci.