Suroviny na 2 záviny: * 1 malá cibule * 2 stroužky česneku * 300 g mraženého listového špenátu * 500 g listového těsta * 150 g lososa * 150 g candáta * sůl * pepř * 5 lžic smetany na …
Suroviny: * olej * 200 g sýra * 200 g pangasia * 1 malá cibule * 600 g brambor * 300 g polohrubé mouky * 50 g másla * 4 velká vejce * 1 prášek do pečiva * sůl * …
Suroviny: * 1 malá salátová okurka * 1 svazek ředkviček * 1 zakysaná smetana * sůl * pepř * 2 vejce * 200 ml sodovky * 100 ml bílého vína * 200 g hladké mouky * 800 g ryby * …
Suroviny: * 1 hrst rozinek * 1 malá cibule * 1 pomeranč * 250 g tresky * 100 g plátků slaniny * 400 g tagliatelle * 70 g piniových oříšků * 1 snítka čerstvého kopru Postup: Rozinky spaříme horkou vodou …
Suroviny: * 500 g filé * 1 houska * 200 ml mléka * 1 hrst čerstvé petržele * 2 vejce * sůl * pepř * strouhanka * olej * 4 pita chleby * 1 žlutá paprika * 2 rajčata * …
Suroviny: * 300 g bělomasé ryby * sůl * pepř * 3 velká rajčata * 250 g cherry rajčat * olej * 300 g lasagní * 250 g sýra lučina * 100 g sýra eidam * 1 sklenička kaparů * …
Suroviny: * 2 pstruzi * sůl * 2 citrony * 100 g plátků anglické slaniny * 300 ml kefíru * 2 vejce * 200 g hladké mouky * 1 lžička prášku do pečiva * 50 g másla * 1 zakysaná …
Na jednu porci potřebujeme: Asi 200 g cejna (nebo jiné bílé ryby), sůl, hladkou mouku, koření Tandori, ale stačí i sladká nebo pálivá paprika, olivový olej, jarní cibulku. Příprava: Cejna očistíme, stáhneme z kůže a částečně ho vykostíme. Maso nakrájíme …
Suroviny: -1,5kg sladkovodních ryb- -2 mrkve- -1 bobkový list- -10 celých pepřů- -5 kuliček nového koření- -kyselé okurky- -250g sterilovaného hrášku- -želatinu- Postup: Do 2 litrů osolené a slabě okyselené vody přidáme bobkový list, kuličky pepře a nového koření, ryby …
Suroviny: -500g masa ze sladkovodních ryb- -kmín- -5 vajec- -100g másla- -50g krupice- -sůl- -pepř- -strouhaná citronová kůra- Postup: Rybí maso udusíme s trochou utlučeného kmínu na másle. Zbavíme ho kůží a kostí, umeleme a dobře promícháme s 5 žloutky, …
Suroviny: -5 vajec- -krabička olejovek- -10dkg majonézy- -2 lžíce másla- -špetka soli- -pepř- -citron- -1 hlávkový salát- Postup: Vejce uvaříme na tvrdo, ochladíme ve studené vodě, aby se dobře loupala. Potom je po délce rozkrojíme, vyjmeme žloutky, které utřeme s …
Suroviny: -1000g rajčat- -sůl- -pepř- -800g ryby- -500ml tatarské omáčky- -300g bramborového salátu- -petrželka- -200g rosolu- Postup: Pěkná, velká,tvrdší rajčata spaříme a oloupeme. U stopky část rajčete skrojíme, vnitřek vydlabeme, osolíme a opepříme. Uvařené ryby vykostíme, nakrájíme na kostičky a …
Suroviny: -2 rohlíky- -50g másla- -1 krabička uzeného lososa- -1 sterilovaná kapie- -okurka- -1 cibule- Postup: Řezy z rohlíků potřeme máslem a poklademe plátky lososa, kapie, okurky a cibule. Spojíme párátkem a narovnáme na mísu.
Suroviny: -2 rohlíky- -50g másla- -100g uzenáče- -1 vejce- -sterilovaná kapie- -okurka- Postup: Rohlíky nakrájíme šikmo na 1 cm silné plátky, potřeme máslem a pokládáme kousky uzenáče zbaveného kůže, kousky natvrdo uvařeného vejce, kapie a okurky. Vše upevníme párátkem.
Suroviny: -2 rohlíky- -40g másla- -100g sleďů- -1 malá cibule- -červená sterilovaná paprika- -petrželka- Postup: Rohlík nakrájíme na plátky, potřeme máslem a na ně naklademe na kousky nakrájeného sledě, kolečka cibule, čtverečky sterilované papriky a ozdobíme petrželkou.
Suroviny: -1 rohlík- -25g másla- -70g tresčích jater- -1 malá cibule- -petrželka- Postup: Z rohlíku nakrájíme asi 1cm silné plátky, které potřeme máslem, poklademe okapanými játry, tenkými kolečky cibule, ozdobíme petrželkou a vše upevníme párátkem.
Suroviny: -1 kg rybího filé- -1 l bílého vína, suchého- -2 kelímky smetany- -2 cibule- -1 citrón- -1 svazek kopru, pokud možno čerstvého- -šunka nebo anglická slanina- -5 rajských jablek- -sůl- -pepř- Postup: Rybí filé vložíme do tukem vymazané formy, …
Suroviny: -svazek jarní cibulky- -lžíci másla- -lžíci kari- -400?g rýže, propláchnuté a odkapané- -700?ml horkého drůbežího vývaru- -4 vejce- -225?g uzeného lososa- Postup : Cibulku jemně nakrájejte, a to bílou i zelenou část, a dejte každou z nich zvlášť. Máslo …
Suroviny: -1/2 kg rybího filé- -2 lžíce octa- -sůl- -1 lžíce sojové omáčky- -3 velké mrkve- -2 cibule- -30 dkg hrášku- -2 lžíce rajčatového kečupu- -1 lžíce škrobové moučky- -1/2 lžičky cukru- -mletý zázvor- -mletý pepř- -olej na smažení- Postup: …
Suroviny: -Kapr (netučné části,bez sádla a bez kůže)- -cibulka- -kečup- -pepř- -paprika- -sůl- -sojovka- -Kapka oleje.(vše jako do pravého tataráku mimo vejce).- Postup: Maso semeleme na masovém strojku (kostičky nevadí-zachytí se a zůstanou uchycené na šneku strojku). Všechny suroviny smícháme …
Suroviny: -1kg masa sladkovodních ryb (kapr, štika, sumec)- -1/8 másla- -6 vajec- -2 žemle- -cibule- -100ml mléka nebo smetany- -1/2 lžičky pepře- -petrželka- -sůl- -tuk na vymaštění- -tatarská omáčka- -1 lžička hořčice- Postup: Žemle nakrájíme na kostky, přelijeme mlékem nebo …
Suroviny: -rybí filé 30 dkg -8 dkg eidamu -koření na ryby -vejce -půl citronu -strouhanka Postup: Filé necháme rozmrazit,nakrájíme na malé kousky,zakapeme šťávou z citronu, nastrouháme sýr, přidáme vajíčko, koření na ryby a asi dvě hrsti strouhanky. Uděláme karbanátky a …
Suroviny: -10 slaných krekrů- -200 g sterilované kukuřice- -1 malá cibule- -6 lžic majonézy- -šťáva z půlky citrónu- -100 g mraženého hrášku- -400 g konzervovaného tuňáka- -1 lžíce slunečnicového oleje- -sůl a pepř- Příprava: Krekry nahrubo rozlámeme, vsypeme do kuchyňského …
Suroviny: -1 tvrdá žemle- -750 g rybího filé- -2 cibule- -1 lžíce másla- -2 lžíce sekané petrželky- -1 lžíce sekané meduňky- -1 vejce- -sůl- -pepř- -mletý zázvor- -strouhanka- -olej na smažení- Postup: Žemli namočíme do vody, vymačkáme a umeleme společně …
Suroviny: -500 g ryb- -2 rohlíky- -2 vejce- -30 g slaniny- -1 cibule- -hl. mouka- -strouhanka- -olej- -sůl- -pepř- -mletá paprika- -muškátový oříšek- Postup: Cibuli usmažíme na oleji spolu se slaninou. Vložíme do mísy k nadrobno nakrájeným rohlíkům a smícháme…
Suroviny: -500 g filetů z tresky- -3 plátky toastového chleba- -100 ml smetany- -1 svazeček koriandru- -šťáva z 1 limetky- -30 g zázvoru- -1 vejce- -1 žloutek- -1 zralé mango- -2 lžíce oleje- -50 g másla- -1 lžíce červeného pepře- …