Suroviny: -1250g kuchaného pstruha- -150g másla- -150g vařeného uzeného boku- -100g slaniny- -100g cibule- -sůl- -kmín- Postup: Pstruha plníme směsí najemno nakrájenou slaninou a na kolečka pokrájenou cibulí, osolíme a okmínujeme. Alobal pomažeme máslem, na něj položíme pstruha pokrytého na …
Suroviny: -4 menší pstruzi- -4 plátky šunky- -4 plátky anglické slaniny- -1/8 másla- -3 lžíce oleje- -2 lžičky tymiánu- -1/2 lžičky pepře- -sůl- -citrón- -lžička petrželky- Postup: Vykuchané a očištěné pstruhy na povrchu osolíme a uvnitř vytřeme směsí umíchanou z …
Suroviny: • 4 porce kapra • sůl • 1 cibule • 3 papriky • 3 velká rajčata • 3 lžíce másla nebo sádla • sladká paprika • 1 lžíce rajského protlaku • 250 ml zeleninového vývaru (nemusí být) Postup: Porce …
Suroviny: -900 g kapra -50 g slaniny -2 cibule -60 g sušených švestek bez pecek -60 g vlašských ořechů -máslo -olej -1,5 dl červeného vína -hrst sušených hub -4 stroužky česneku -pepř -bobkový list -hřebíček -zázvor -hladká mouka -chlebová kůrka. …
Suroviny: -4 porce kapra -30 g anglické slaniny -4 stroužky česneku -1/2 lžičky čili koření -1 lžička sladké mleté papriky -sůl -olej. Postup: Očištěné porce kapra protáhneme proužky slaniny, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, poprášíme paprikou a nepatrným množstvím čili. Pečeme …
Suroviny: -600 g filátek z kapra, sůl -pepř -citron na zakápnutí ryby -olivový olej na pokapání ryby -50 g švestkových povidel -150 ml kvalitního červeného vína -15 g vlašských ořechů -15 g mandlí, (oloupané půlky) -40 g sušených vypeckovaných švestek …
Suroviny: -6 porcí kapra -2 vejce -hladká mouka -škrob -sůl -1 dl sójové omáčky -olej na smažení -1 pórek, cukr -citrónová šťáva -6 feferonek -šálek vývaru z masoxu -sklenka dezertního vína -vegeta. Postup: Z poloviny sójové omáčky, vajec, studené vody, …
Suroviny: -Asi 1 kg porcí kapra -sardelová pasta -hladká mouka, citron -10–12 nahrubo nasekaných vlašských ořechů -2–3 lžíce másla -olej -sekaná zelená petrželka. Postup: Porce kapra omyjeme a důkladně osušíme. Po všech stranách je potřeme sardelovou pastou a v několika …
Suroviny: -Jeden středně velký kapr s kůží, naporcovaný na podkovy -1/8 másla -6-8 stroužků česneku -uzená sladká paprika (postačí ale i běžná sladká paprika) -sůl -voda -špetka nasekané čerstvé petrželky nebo pažitky. Postup: Středně velký pekáč řádně vymažeme máslem, omyté …
Suroviny: -1kapr- -600g různé zeleniny (mrkev, petržel, celer, květák, zelené fazolky, růžičková kapusta, hrášek, petrželová nebo celerová nať)- -50g másla- -1 cibule- -bobkový listopad celý pepř- -mletý pepř- -lžíce cukru- -tuk- -sůl- Postup: Zeleninu a nasekanou petrželovou nebo celerovou nať …
Suroviny: -600g očištěný a vykostěný kapr- -200g žampionů- -100g hladké mouky- -100g oleje- -20g čerstvého kopru- -50g cibule- -2dl smetany- -1 citrón- -1 lžička cukru- -sůl- Postup: Očištěného a umytého kapra nakrájíme na porce a z obou stran opečeme dorůžova. …
Suroviny: -naporcovaný kapr- -sardelová pasta- -máslo- -celý pepř- -mletý pepř- -sůl- Postup: Změklé máslo utřeme se sardelovou pastou. Porce kapra mírně osolíme, opepříme a položíme do pekáče. Na kapra neneseme máslo, utřené se sardelovou pastou a posypeme kuličkami pepře. Mírně …
Suroviny: -4 větší porce kapra- -česnek- -1 dl bílého vína- -1 kg cibule- -100 g anglické slaniny- -100 g žampiónů- -sůl- -pepř- -paprika i pálivá- Postup: kapra osolíme a potřeme utřeným česnekem, pokapeme vínem a necháme hodinu odležet. Cibuli nakrájíme …
Suroviny: -1 kapr- -kolik je porcí tolik stroužků česneku- -sůl- -2 lžičky sladké papriky- -hladká mouka- -olej- -petrželka- Postup: Kapra nakrájíme na porce, potřeme utřeným česnekm se solí, posypeme paprikou a obalíme v hladké mouce. Smažíme na horkém oleji dozlatova. …
Suroviny: -kapr- -mražená zelenina- -cibule- -sůl- -pepř- -kmín- -koření (na ryby, barbecue)- -olej- Postup: Sáček zeleniny (mrkev, petržel, pórek, růžičková kapusta) + nakrájenou cibuli na kolečka, lehce podusíme na oleji nebo másle. Pak přidáme na kotvičky nakrájeného a pokmínovaného kapra, …
Suroviny: -1 kapr- -100g anglické smetany- -1 cibule- -2 lžíce hladké mouky- -3 lžíce másla- -100g brambor uvařených ve slupce- -250ml kysané smetany- -sklenička sterilovaného leča- -sůl- Postup: Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a vyložíme jimi pekáček dobře vymaštěný máslem. …
Suroviny: -4 porce kapra asi 800g- -70g mrkve- -70g celeru- -100g žampionů- -olej na smažení- -2 lžíce rostlinného másla- -2 lžíce másla- -citrónová šťáva- -sardelová pasta- -sladká mletá paprika- -sůl- -bylinky- Postup: Rybu pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. …
Suroviny: -4 porce kapra- -citrónová šťáva- -6-7 brambor- -kmín- -petrželová nať- -pažitka- -sůl- -1 větší cibule- -4 rajčata- -1 paprika- -1-2 stroužky česnek- -mletá sladká a pálivá paprika- -1 lžíce másla- -tuk na vymazání zapékací misky nebo pekáčku- Postup: Očištěné …
Suroviny: -kapr- -koření- -mletý kmín- -sůl- -česnek- -olej- -červené víno- -med- -cibule- -zeleninové lečo- -fernet- -čerstvá paprika (červená, zelená, žlutá)- -anglická slanina (debrecínský bok, česnekový bok)- -čerstvé houby (v případě nouze mražené houby a nebo syrové žampiony)- Postup: Očištěného a …
Suroviny: -4 „podkovy“ z kapra (2 cm silné)- -olej na smažení- Směs pro naložení masa: -2 vejce- -1 lžíce polévkového koření (tekuté)- -1 lžíce majoránky- -1 lžíce bramborový škrob- -1 lžička koření na ryby- -1 lžička kari koření- -1/2 lžičky …
Suroviny: -kapr- -30dkg slaniny- -máslo- -křen- -olej- -sůl- Postup: Vykuchaného a očištěného kapra prosolíme a dáme na dvě hodiny do chladu odležet. Potom kapra uvnitř potřeme máslem a naplníme nastrouhaným křenem smíchaným s 20dkg slaniny. Dáme péci na olejem vymaštěný …
Suroviny: -kapr- -koření- -mletý kmín- -sůl- -křen- -niva- -kečup- -olej- -citrón- -červené víno- -med- Postup: Očištěného a rozporcovaného kapra osolíme, mírně posypeme mletým kmínem, směsí koření (houbové koření + klobásové koření + koření na rožnění, v poměru 1:1:1 ), naskládáme …
Suroviny na kapra: 4 ks filetů z kapra na kůži (600–800g ), nasolíme a pepříme, přidáme limetovou šťávu, olivový olej Postup: Marinované filety asi (4 hodiny), osušíme a ugrilujeme na rozpáleném grilu po obou stranách…
Suroviny na špíz: 400 g filetů z kapra bez kůže, 2 papriky – červenou a žlutou, 2 červené cibule, 200 g anglické slaniny, 4 žampióny, 1 citrón, olivový olej, sůl a pepř Suroviny na jogurtovou salzu: 0,2 l jogurtu (nejlépe …
Suroviny: -4 pstruzi -4 stroužky česneku -4 snítky rozmarýnu -olivový olej -mořská sůl -vločky chilii papriky -4 plátky anglické slaniny -půl citronu. Postup: Vykuchané pstruhy dobře omyjeme a osušíme. Břišní dutinu pokapeme štávou z citronu, posolíme a opepříme vločkami chilii, …
Suroviny: -4 porce kapra- -4 plátky citronu- -20 g oleje- -citronová šťáva- -sůl- -tatarská omáčka- Postup: Očištěné a oprané porce kapra nařízneme na hřbetě a do otvoru vložíme plátek citronu. Osolíme, pokapeme citronovou šťávou a potřeme olejem. Po odležení grilujeme …
Suroviny: -4 makrely (zmražené)- -zelená petrželka- -grilovací koření na ryby- -olej- -sůl- -2 mladé cukety- -2 rajčata- Postup: Vykuchané makrely necháme rozmrazit, dobře opláchneme, ale hlavu ani ocasní ploutve zatím neoddělujeme. Břišní dutinu vytřeme solí a naplníme ji snítkami zelené …
Suroviny: -4 porce ryby- -sůl- -mletý pepř- -4 lžíce brusinek- -lžíce citronové šťávy- -2 lžíce vína- -1 lžíce medu- -skořice- -olej- Postup: Plátky ryby osolíme a opepříme, dvě lžíce brusinek smícháme s citronovou šťávou, medem, vínem a skořicí, potřeme maso …
Suroviny: -4 porce kapra- -lžíce rozehřátého másla- -citrónová šťáva- -3 stroužky česneku- -mletá paprika- -drcený kmín- -mletý bílý pepř- -sůl- Postup: Kapra potřeme rozehřátým máslem, které před tím promícháme s citronovou šťávou, utřeným česnekem, kořením a solí. Poté necháme alespoň …
Suroviny: -kapr- -olej- -koření- -vodu- -sůl- Postup: Kapra na celý den naložíme do solné lázně (na litr vody 3 dkg soli). Druhý den ho vložíme do drátěných pacek a grilujeme asi 25 minut. V průběhu grilování potíráme olejem s kořením. …