Tentokrát se vypravíme na obyčejné kapry na malý obyčejný jihočeský rybníček. Průvodcem nám bude Zdeněk Samec, specialista na kapry, který je současně šéfkuchař a v závěru dílu nám něco dobrého i uvaří… Pavel Tomi s Rudou Hrušínským tentokrát Davida Havlíčka najdou bez problémů. Společně se od Zdeňka dozvědí, kde kapry zkraje sezony hledat a co jim chutná. Ukážeme si jak namíchat správně krmení, jakou použít montáž, co dát na háček a samozřejmě si i nahodíme. David jako vždy ochutnává a většinu kapřích dobrot ocení, jen červy a rousnicemi pohrdne. Dobrých rad dostaneme opravdu hodně a jelikož jsou dnes navíc ryby při chuti, všichni si kapříka uloví. Ruda dokonce pěkně velkého.
V druhé části se přesuneme ještě jižněji, na Třeboňsko, k nádhernému rybníku Nový Kanclíř, kde Ruda s Pavlem chytí úžasné ryby. Pak si společně ukážeme, jak se rodí malé štičky v líhni v Táboře a nakonec se vrátíme za Zdeňkem Samcem, který nás naučí vařit „štiku po chalupářsku“. Určitě vám bude chutnat!
Další videa z YouTube kanálu Davida Havlíčka – nastrahy.cz najdete zde: RED BASS David Havlíček