suroviny: 1 kg filetů ze sumce, drcený zelený pepř, sůl, šťáva z 1 citrónu, 1 citrón, salátové listy. příprava: Filety ze sumce nakrájíme na porce. Maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a vetřeme drcený pepř. Necháme 2 hodiny v chladu odležet. …
suroviny: 1 kg sumce, 5 větších cibulí, 130 g sádla, 1 a půl lžíce sladké papriky, dle chuti kmín, sůl, pepř a pálivá paprika nebo feferonka příprava: Rybí maso rozkrájíme na větší kousky a osolíme. Dáme do chladna na 30 …
suroviny: 1 kg sumce, sardelová pasta, lžička bazalky, zelená petrželka, pažitka, 2 citrony, pepř, sůl příprava: Dvě lžičky sardelové pasty rozetřeme se šťávou z jednoho citrónu. Přidáme bazalku, jemně nasekanou petrželku i pažitku. Vše dobře promícháme. Vzniklou směsí mažeme osolené …
Plavba mezi ostrovy na Maledivách je i gurmánským zážitkem.Na palubě domovské lodi Bolero panuje dobrá nálada. Sklízíme banány, které nám na Boleru rostou přímo nad hlavou. Povídáme si, míjíme ostrůvky s kokosovými palmami a nádhernými plážemi. Zdravíme okolo plující lodě. …
Vítejte u vyhlášení výsledků únorové soutěže 2020, ve které jste soutěžili o SAVAGE GEAR 4D HERRING BIG SHAD 32cm 560g. Čtvrtá dimenze je tvořena naším detailním fotochromatickým potiskem a vůní, která vyvolává útoky! Detaily jsou neuvěřitelné a tak živé, že …
Výstava For Fishing má dlouholetou tradici. Není snad v českém rybářském světě nikdo, kdo by o této akci neslyšel. Kvůli problémům s koronavirem se tato akce měla přesunout na konec března. Tento termín se však musel bohužel také zrušit. Text: …
Vodní plocha SÚS Pískovna Písková Lhota je z více než z poloviny rozmrzlá. Věnujte lovu zvýšenou pozornost a buďte opatrní….
Vodní plocha SÚS Pískovna Písková Lhota je z více než z poloviny rozmrzlá. Věnujte lovu zvýšenou pozornost a buďte opatrní….
Na říčce, kam chodím, mám několik oblíbených a osvědčených zimních míst, která jen málokdy zklamou. To už musí být, abych tam „nevyškrábnul“ nějakou tu plotici, cejnka, nebo cokoli jiného….
suroviny: na 1 kg rybího masa: 1 lžíce soli, 3 stroužky česneku, 300 g slaniny, 1 lžička pepře, 1 lžička celého nebo drceného kmínu, špetka kari koření, 1/2 balíčku sladké papriky, střívka na klobásy příprava: Vykostěné ryby (nejlépe kapr, candát, …
4 porce suroviny: 4 líni, 4 lžíce drcených ořechů, 2 lžíce krájených rajčat, 2 lžíce hladké mouky, 2 dcl červeného vína, 1 dcl smetany, máslo, rozmarýn, bazalka, sůl, pepř příprava: Líny očistíme a vykucháme. Po obou bocích ryby nakrojíme kůži a …
4 – 5 porcí suroviny: 750 g lína, 100 g oleje nebo másla, 150 g kořenové zeleniny, 50 g menší cibule, 50 g kečupu, 1 citrón, 1/8 l červeného vína, sůl, špetka pepře, trochu cukru, trochu hladké mouky příprava: Očištěné, …
suroviny: 1 kg rybího masa, nejlépe z ušlechtilé ryby s jadrným masem – kapr, candát, lín, úhoř nálev na vaření: 3 díly vody, 1 díl 8% octa, sůl marináda: 1 l vody, 0,2 l 8% octa, 2 mrkve, 1 petržel, …
500 g matesů suroviny: 500 g rybího masa, 30 g soli, 1/2 lžičky pepře, 10 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 3 cibule, 0,1 l oleje příprava: Rybu (nejlépe kapra nebo jinou ušlechtilou rybu) vykostíme, na matesy používáme pouze nejlepší …
5 porcí suroviny: 2 parmy, 5 lžic oleje, 400 g rajčat, hladká mouka, bobkový list, tymián, 2 stroužky česneku, pepř, sůl, petrželka příprava: Parmu očistíme, zbavíme kůže a podélně rozřízneme. Okořeníme, potřeme jedním stroužkem česneku utřeným se solí, pokapeme olejem …
suroviny: méně kvalitní ryby (tloušť, plotice, podoustev aj.), které se pro menší hmotnost i kvalitu masa nehodí např. pro rybí salát, pepř, sůl, paprika, hl. mouka, marináda, tuk příprava marinády: 1 l vody, 0,2 l 8% octa, 2 mrkve, 1 …
suroviny: 1 lín, sůl, kmín, máslo, petrželka příprava: Lína očistíme a vykucháme, kůži nestahujeme. Připraveného lína osolíme a okmínuje uvnitř i vně. Břišní dutinu ryby vyplníme asi dvěma lžičkami másla a dvěma snítky petrželky. Lína pečlivě zabalíme do alobalu. V …
– hlavní pokrm suroviny: 800 g různých ryb, sůl, 200 g kořenové zeleniny, 50 g cibule, 50 g oleje nebo másla, 2 žloutky, petrželka, 1 stroužek česneku, špetka pepře, 1/2 bobkové listu nebo 1 stonek tymiánu příprava: Očištěné a vykuchané …
suroviny: 1 kapr (štika, candát, okoun apod.), 2 cibule, 1/2 lžičky mletého pepře, špetka kari koření, stroužek česneku, špetka majoránky, 100 – 150 g vepřových kůží bez tuku, sůl příprava: Kapra (nebo jiné ušlechtilé ryby) oškrábeme, vykucháme a vykostíme. Vyjmeme …
Revír tvoří údolní Nádrž Bystřička v katastru obce Bystřička ležící mezi Rožnovskou a Vsetínskou hornatinou. Mimopstruhový revír 471 023 tvoří údolní nádrž Bystřička napájená říčkou Valašská Bystřice, která je pravostranným přítokem Vsetínské Bečvy pod obcí Bystřička ve Zlínském kraji. …
Lov na dírky pokračoval o víkendu na vodní ploše Božkov. Na straně u dálnice led držel 10 cm, na ostatních místech již tuto podmínku pro lov na dírky nesplňoval. Žádáme lovící, aby nadále byli velmi opatrní a zbytečně neriskovali….
Lov na dírky pokračoval o víkendu na vodní ploše Božkov. Na straně u dálnice led držel 10 cm, na ostatních místech již tuto podmínku pro lov na dírky nesplňoval. Žádáme lovící, aby nadále byli velmi opatrní a zbytečně neriskovali….
V tomto článku bych vám rád popsal krmítka pro method feeder značky Matrix s označením Alloy Open Method Feeder. Jedná se o otevřená plochá krmítka bez žebrování. Tato krmítka se dělají ve třech různých rozměrech a každý z nich je …
Každý, kdo alespoň minimálně zná některé zástupce z našich ryb, ví, že jde o organizmy poměrně jednoduché. Jsou totiž na mnohem nižším stupni evolučního vývoje a někteří zástupci se dokonce nevyvíjejí už po desítky milionů let. Text: JS, foto: Jiří Jakeš …
Podívejte se na nové pokračování videa, ve kterém účinkuje Václav Hora. Celý příspěvek Video: Lov kaprů na malé řece 2 je k přečtení na LovKapra.com….
suroviny: 1 kapr, anglická slanina, česnek, mletý pepř, citrónová šťáva, sůl, olej, bílé víno příprava: Slaninu nakrájíme na nudličky a proložíme jí naříznuté porce kapra. Kapra potřeme prolisovaným česnekem, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme odležet. Pečeme z ka…
suroviny: 4 porce kapra, 80 g másla, 50 g oleje, petrželová nať, 150 g hladké mouky, citrónová šťáva, 50 g tvrdého sýru, pálivá paprika, sůl příprava: Očištěné a osušené porce kapra pokapeme citrónem a necháme 30 minut odležet. Změklé máslo …
suroviny: 750 g kapra, 1 l vody, 1/8 l bílého vína, 4 kuličky celého pepře, snítka petrželky, sůl. Na ementálový krém: 50 g másla, 30 g hladké mouky, 50 g cibule, 1/4 l sladké smetany, 50 g nastrouhaného ementálu, pepř, …
suroviny: 1 kapr, 500 g brambor, sůl, sádlo na vymazání, 1 vejce, nastrouhaný tvrdý sýr, drcený kmín, citrón, petrželová nať, máslo příprava: Brambory nakrájíme, uvaříme v osolené vodě a zcedíme. Zapékací mísu vymažeme sádlem. Brambory dáme do mísy, posypeme nasekaným …
suroviny: 1 kapr, 1 citrón, olej, křen, máslo, sůl příprava: Kapra naporcujeme, opereme a osolíme. Pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi hodinu odležet. Pak je lehce osušíme a opečeme na grilu po každé straně 10 minut. Hotové porce kapra posypeme …