Pošírované plátky ryby okořeněné, plněné chřestem, posypané strouhaným sýrem a zalité omáčkou.
1. Na okraj každého plátku ryby položíme část oloupaného a na špalíčky nakrájeného chřestu, zabalíme zajistíme párátky a posypeme rybím kořením
2. Do kastrůlku nalijeme 200 ml vína rozmíchaného s troškou vody, přidáme nasekanou bazalku a kopr, vložíme pařáček, na který položíme rybí závitky a pošírujeme nad párou asi 15 minut, krátce před koncem posypeme závitky nastrouhaným sýrem
3. Na rozpáleném másle orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme kari koření, zalijeme zbylým vínem a necháme provařit, pak přilijeme smetanu a vaříme do zhoustnutí omáčky
4. Nakonec omáčku přecedíme, ochutíme vegetou, nasekaným koprem, bazalkou, pažitkou a krátce prohřejeme, dle chuti osolíme solí
5. Závitky servírujeme přelité omáčkou.
Závitky podáváme například s vařenými bramborami a dušenou mrkví.