Rybářský rozcestník

Zapékaný falešný fisch burger

Burger bulky plněné plátky sýra, směsí z makrely, petrželky, smetany, cibule a koření, zapečené v troubě. Burgery servírované doplněné zeleninou.

2 náročnost
30 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • Na rybí směs:
  • 1 ks uzené makrely
  • 1 ks menší cibule
  • 4 ks vajec
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • 50 ml smetany na vaření
  • mletý pepř
  • olej
  • sůl
  • Ostatní:
  • 4 ks burger bulky
  • 4 ks plátků sýra
  • 2-3 lžíce majonézy
  • listy salátu + další zelenina
  • Příprava

    1. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli
    2. Přidáme rozklepnutá vejce, vykostěnou, na menší kousky nakrájenou makrelu, sůl, mletý pepř, na drobno nasekanou petrželku, smetanu a vše zvolna opékáme asi 5 minut, pak necháme vychladnout
    2. Housky rozkrojíme, na spodní část rozetřeme připravenou směs, na ni položíme plátek sýra, potřeme majonézou a přikryjeme druhou půlkou housky
    3. Plněné housky naskládáme na plech, dáme do trouby a zapékáme při 180 °C 10 minut.

    Doporučení

    Podáváme s čerstvou zeleninou.

    Nejčtenější články

    Termíny vytírání ryb

    Znalost měsíců, kdy se tře ten či onen druh ryb, se rozhodně hodí každému rybáři. Právě v době vytírání nemají ryby náladu na nic jiného, než právě na své milostné hrátky. Většinou nepřijímají potravu a tak chytnou rybu, která je právě ve tření, je téměř nemožné. Proto nemá smysl cíleně lovit ten druh, který se zrovna vytírá. Je pravda, že u ryb hájených jejich ochrana probíhá právě v době vytírání, což je logické a tak stejně v tu dobu máme zakázáno hájený druhy ryb chytat. Ovšem pozor. Například počasí některé roky může dobu vytírání opozdit, nebo naopak, při teplém jaru, urychlit. Ale jinak je tato tabulka poměrně přesná!

    Drop Shot – základy

    Celkově při vedení nástrahy vodou je právě u techniky vláčení zkušenost a um rybáře tou alfou a omegou úspěchu. Ale to vlastně platí pro všechny rybolovné techniky. Některé ovšem vyžadují více znalostí rybáře, než jiné. Bohužel chytat jemnou, případně střední přívlačí s montáží ukončenou olovem a umělou nástrahou upevněnou 40 až 50 cm ode dna vyžaduje ruce i hlavu již protřelého rybáře. Proto doporučuji nejprve pár kilometrů a hodin strávit klasickou vláčkou a až po té, se začít zabývat technikou Drop Shot, která je vhodná spíše pro zkušenější vláčkaře.

    Základy lovu ryb pod ledem, tedy tzv. na dírkách

    I přes stálé legislativní komplikace se v Česku najdou revíry, kde si lze legálně zachytat ve vyvrtaných dírách v ledu. Je to rybolovná technika, kterou každým rokem podlehne stále více rybářů, kteří se nechtějí smířit s tím, že jim mráz a ledová krusta brání využívat jiné, běžné techniky lovu ryb. Prostě někdo to doma u televize a krbu nevydrží ani v zimě! 🙂