Porce osoleného, pepřem okořeněného a citronovou šťávou pokapaného lososa zapečené v zapékací misce na másle, přelité smetanou ochucenou nadrobno nasekaným koprem, ke konci pokladené plátky hermelínu.
1. Porce lososa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou
2. Smetanu rozmícháme s jemně nasekaným koprem
3. Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme porce lososa, přelije lehce smetanou s koprem, zbytek smetany použijeme jako dresink
4. Dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180-190 °C tak na 20 minut, před koncem pečení na lososa dáme plátky hermelínu a necháme ještě 5 minut zapékat
5. Lososa podáváme s vařenými brambory, vařenými fazolkami přelitými rozpuštěným máslem, jako dresink přidáme 2 lžíce smetany s koprem.