Rybářský rozcestník

Zapečený amur s hříbky a smetanou

Další recept z ruské kuchyně na tepelnou úpravu amura. Jde použít i jinou rybu ovšem amur má opravdu dobré maso.

2 náročnost
30 minut
zapečenýzapečený
  • 4 ks porce amura po 250 g
  • 2 ks stroužky česneku
  • 250 g zakysané smetany
  • 200 g čerstvých hříbků (nebo mražených)
  • 1 lžíce mladého nasekaného kopru
  • hladká mouka
  • máslo
  • sádlo
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce amura potřeme česnekem, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce.
    2. Na sádle opečeme z obou stran do zlatova.
    3. Pokrájené houby podusíme na másle do měkka, ochutíme solí, kmínem.
    4. Rybu přendáme na plech, poklademe podušenými hříbky, přelijeme zakysanou smetanou, necháme v troubě 10 minut zapéct.
    5. Porce amura rozdělíme na talíře, posypeme nasekaným koprem, podáváme se zeleninovým salátem a chlebem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.