Rybářský rozcestník

Zapečené rybí filé s lečem

Opečené porce filé naskládané do zapékací misky, zalité hustším lečem s kečupem, pokladené plátky eidamu a zapečené v troubě.

2 náročnost
50 minut
  • 4 ks porce rybího filé
  • 4 ks plátků eidamu
  • 400 g sterilizovaného leča
  • 40 g oleje
  • 4 lžíce kečupu
  • hladká mouka
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí filé si opláchneme, osušíme, osolíme a poprášíme hladkou moukou
    2. Na pánvi si rozehřejeme olej a porce filé zvolna opečeme z obou stran
    3. V kastrůlku si zahřejeme lečo, které odpaříme do hustoty řidší kaše a pak promícháme s kečupem
    4. Opečené filé naskládáme do olejem vytřené zapékací misky, přelijeme lečem a pokladem plátky eidamu
    5. Potom zapékací misku vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a zapečeme, dokud se sýr neroztaví
    6. Zapečené filé s lečem servírujeme teplé například s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

    Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

    Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

    Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

    Jak správně udělat rybu na grilu

    Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.