Rozpis na 4 porce:
4-8 ks rybího filé (záleží na velikosti)
4 ks středně velká rajčata
1 ks větší červená cibule
1 ks větší stroužek česneku
100 g mozzarelly
špetka třtinového cukru
citronový pepř
rybí omáčka
olivový olej
koriandr
sůl
Příprava
- Rajčata na vrchní části nařízneme do kříže, spaříme je v horké vodě, pak je ihned zprudka ochladíme ve vodě s ledem, oloupeme je a pak nasekáme nadrobno
- Na troše kvalitního olivového oleje necháme zezlátnout na kostičky pokrájenou cibuli a česnek, přidáme spařená a nasekaná rajčata, nasekaný koriandr, rybí omáčku a špetku třtinového cukru, osolíme, zamícháme a chvíli vše provaříme, pak sundáme ze zdroje tepla
- Filé posypeme citronovým pepřem, osolíme, vložíme do zapékací misky vymazané olivovým olejem, dáme do trouby vyhřáté na 200 °C na 10 minut předehřát, pak pekáček vytáhneme
- Na každou porci navrstíme směs z pánve, poklademe mozzarellou a dáme zapéct do trouby na dalších 10 minut.
Poznámka
Foto a inspirace: Naďa Indruchová