Rozpis na 4 porce:
4 ks podkovy z kapra
4 ks vejce
200 g hřibů (lze nahradit žampiony)
200 g šunky
2 lžíce strouhaného křenu
2 lžíce strouhaného sýru
zelená jarní cibulka
citronová šťáva
drcený kmín
máslo
pepř
sůl
Příprava
- Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme chvíli odležet.
- Mezitím nasekáme šunku, jarní cibulku, vejce.
- Nakrájené houby podusíme na másle, osolíme, okmínujeme.
- Podkovy kapra položíme na čtverce alobalu, posypeme šunkou, houbami, jarní cibulkou, osolíme, opepříme. Nakonec přidáme strouhaný křen, sýr nenasekaná vejce, na vrch dáme plátek másla.
- Alobal zabalíme, pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C nebo na roštu grilu 15-20 minut.
- Podáváme s opečenými plátky bagety, nebo toastového chleba, který potřeme česnekem.
Poznámka
Text i foto: Dalibor Marounek