V plechové krabici s hoblinami na pařáčku nebo vhodném sítu vyuzené filety z lososa, servírované přelité teplou smetanovou omáčkou z brokolice, smetany a dalších surovin.
1. Lososa osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem, necháme alespoň 2 hodiny v chladničce odležet
2. Připravíme plechovou vyšší krabici (od sušenek apod.), na dno dáme malinkou hrstičku hoblin z tvrdého dřeva (buk, dub, ovocné stromy, ne smolné), položíme starý pařák nebo králičí pletivo (já měla pletivo) a naskládáme opláchnutou a osušenou rybu
3. Uzavřeme víkem a můžeme položit na sporák nebo na gril a už jenom udíme a těšíme se :-), maso je hotové přibližně za 8-10 min
5. Hotové porce ryby podáváme přelité teplou omáčkou.
Příprava brokolicové omáčky:
1. Na másle zesklovatíme na jemno nakrájenou šalotku, přidáme taktéž na jemno posekanou brokolici, okořeníme muškátovým oříškem a osolíme
2. Podlijeme malinko voudou a vaříme cca 3 minuty
3. Poté přilijeme smetanu, provaříme a rozmixujeme
4. Dochutíme.
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….